REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

ALERTĂ! DEFICIT de MEDICI ONCOLOGI în TOT județul Constanța

ALERTĂ! DEFICIT de MEDICI ONCOLOGI în TOT județul Constanța

Replica API 6 august 2021 | 13:49 1452

Criza personalului medical, dar și a medicilor în spitalele românești a devenit deja un lucru obișnuit. Cu lipsa acută de personal de confruntă și spitalele constănțene, unde zeci de locuri sunt neocupate de medici specialiști. Spre exemplu, în ambulatoriul constănțean mai există doar 5 medici oncologi, spre disperarea pacienților diagnosticați cu acestă boală nemiloasă.

Bolnavii de cancer se află într-un impediment major din cauza deficitului de medici oncologi. Noul director-general al CJAS Constanța, Luminița Nagy, a organizat prima sa conferință de presă în care a discutat procesul de contractare pentru furnizarea de servicii medicale, medicamente, dispozitive medicale, tehnologii și dispozitive asiste, în conformitate cu noul Contract-Cadru aprobat prin HG 696/2021.(Directorul CJAS Constanța, Luminița Nagy)

Doar 5 medici oncologi în ambulatoriu

Pe lângă acest subiect, aceasta a discutat și despre deficitul de medici cu care se confruntă ambulatoriul constănțean. Spre exemplu, specialitățile puțin acoperite sunt secțiile pediatrice, dar și secția de oncologie. Astfel, în ambulatoriu există doar 5 medici oncologi. ,,Specialitățile puțin acoperite sunt secțiile pediatrice, oncologia nu este bine acoperită, este foarte greu pentru că sunt medici puțini, iar patologia este în creștere, iar numărul medicilor existenți este mult prea mic. La fel, numărul pneumologilor este foarte mic. Avem doar 5 medici oncologi care își desfășoară activitatea medicală în ambulatoriul din Constanța, și nu vă pot spune dacă aceștia însumează normă întreagă de 7 ore pe zi, 5 zile pe săptămână.”, a transmis Luminița Nagy.

Video:

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
5 medici oncologi, toti mediocri si superficiali.
1
1
nimeni nu se face oncolog?mult de munca pe aceeasi bani?mai bine bagati niste botox si ati scapat.
2
1
Nu trebuie decat sa mearga in orice zi la spital si sa vada coada permanenta de la usa. Inuman si degradant. Iar atitudinea doamnei doctor este pe masura deoarece aceasta coada ii da toate argumentele sa se comporte in consecinta. Empatie zero.
7
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614