REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

ALERTĂ! Doi terorişti islamişti au încercat să intre la noi în ţară!

ALERTĂ! Doi terorişti islamişti au încercat să intre la noi în ţară!

Replica API 18 noiembrie 2015 | 20:03 198

Polițiștii de frontieră au depistat pe malul râului Prut doi tineri care intenționau să ajungă clandestin în țara noastră, mai mult, la aceștia au fost găsite obiecte islamice, precum și cărți ce propovăduiesc ideologia islamică.

La data de 17 noiembrie, în zona de responsabilitate a Sectorului Poliției de Frontieră Toceni, inspectorii de frontieră au observat două persoane care înaintau spre râul Prut. O perioadă de timp acțiunile acestora au fost monitorizate, iar în urma constatării intențiilor de a trece ilegal frontiera de stat, polițiștii de frontieră au intervenit pentru reținerea bărbaților. În timpul apropierii patrulei de persoanele în cauză, una din ele a încercat să fugă, pentru care polițiștii de frontieră au fost nevoiți să aplice arma din dotare, fiind trase trei focuri de avertisment conform normelor legale.

Tinerii reținuți sunt cetățeni moldoveni, cu vârste de 19 și, respectiv, 26 de ani, ambii domiciliați în raionul Cahul. Din primele cercetări s-a stabilit că bărbații anterior au fost judecați, unul din ei fiind condamnat pe omor. La fel, acesta în perioada ispășirii pedepsei, în penitenciar a fost convertit în religia islamă.

La verificarea lucrurilor personale, polițiștii de frontieră au depistat mai multe obiecte islamice, precum și cărți ce propovăduiesc ideologia islamică. Totodată, persoanele respective dețineau și unele înscrisuri, care conform investigațiilor efectuate acestea aveau intenția de a ajunge în mai multe țări europene, cu destinația finală - Franța.

În prezent sunt întreprinse un șir de măsuri de investigații în vederea stabilirii scopului urmărit de către persoanele reținute, odate ajunse în Uniunea Europeană.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218