REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
13.7° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

ALERTĂ emisă de InfoCons: Măști PERICULOASE, pe piața din România

ALERTĂ emisă de InfoCons: Măști PERICULOASE, pe piața din România

Replica API 22 mai 2020 | 00:00 1944

Este alertă în România. Pe piață au ajuns măști periculoase, în plină stare de alertă, când românii sunt obligați să le poarte în spații închise. Organizația pentru Protecția Consumatorilor atrage atenția asupra unor alerte emise de Polonia și Belgia, legate de măști de protecție care pot fi periculoase pentru sănătate.

InfoCons revine cu o nouă alertă emisă prin sistemul de alertă rapidă pentru produse nealimentare și periculoase pentru încă 6 măști de protecție neconforme, conform Mediafax.

Alerta se adaugă celor două transmise anterior, referitoare la 11 tipuri de măști.

Infocons transmite că alerta vizează masca JY.M9, în cazul căreia retenția de particule/filtrul materialului este insuficientă: „O cantitate excesivă de particule sau de microorganisme poate trece prin mască, sporind riscul de infecție în cazul în care nu este combinată cu măsuri de protecție suplimentare”.

Masca se vinde în cutii de carton care conține 50 bucăți, iar alerta a fost transmisă de Polonia.

A doua și a treia alertă vizează măști de mărci necunoscute, unele produse în China, în cazul cărora, de asemenea, retenția de particule/filtrul materialului este insuficientă. Alertele au fost transmise tot de Polonia.

Apoi, Infocons atrage atenția asupra măștilor din China, marca Mars, în cazul cărora, deși există marcajul CE, nu este certificat ca echipament de protecție de către un organism competent. În plus, retenția de particule/filtrul materialului este insuficientă.

O altă alertă vizează măști din marca Mei Shu Hu, la care retenția de particule/filtrul materialului este insuficientă (valoarea măsurată ≤ 93 %). Alertă a fost transmisă de Belgia.

Cea de-a șasea alertă se referă la măștile din marca Protekcia, în cazul cărora retenția de particule/filtrul materialului este insuficientă (valoarea măsurată ≤ 64 %). Acestea vin din mexic, iar alerta a emis-o Belgia, potrivit știripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ne recomandau sa purtam macar o naframa, fular, ceva, sau masti facute aiurea pe la croitor. Acuma ni s-a urcat la cap si daca are sub 95% retinere de particule e jale. Oricum virusii nu sunt tinuti ci doar scuipatu din gura. Parca suntem toti chirurgi prin transportul auto si magazine. Cui foloseste exagerarea oare? Daca sunt aduse si vandute ilegal ca legislatie comerciala e altceva. Dar sa te iei de parametri cand nici un ordin, norma, pentru cazurile de fata nu spun nimic si nici nu e necesar e doar un motiv de anchete amenzi si puscarii pentru inspectorii doritori de abuz.
2
0
Vreau sa-i dau muie lui Hotica Constantinescu! Cum sa fac? Ma decontez cu Replica ca vad ca-i omul lor? Unde trebuie sa platesc? Dar pt treaba mare pe fata lui interlopul Hotica? Care-i comisionul?
1
0
Se stia de la bun inceput, aceste masti nu sunt bune sunt apa de ploaie. Ministru are afaceri cu masti normal ca trebuie sa le cumpere prostii.Mai mult acum le ofera gratis nevoiasilor si pensionarilor cu venituri mici.Daca nu sunt bune pentru sanatatea oamenilor de ce ne obliga sa cumparam si sa le purtam?
15
1
Deci tot mai bine-i fara masca!
13
2

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102