REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

ALERTĂ EUROPEANĂ: Substanță CANCERIGENĂ descoperită la un tip de ÎNCĂLȚĂMINTE pentru COPII

ALERTĂ EUROPEANĂ: Substanță CANCERIGENĂ descoperită la un tip de ÎNCĂLȚĂMINTE pentru COPII

Replica API 26 noiembrie 2021 | 18:46 1009

Asociația Pro Consumatori (APC), organizație de utilitate publică, face cunoscut consumatorilor alerta europeană transmisă vineri, 26 noiembrie a.c., de Germania prin Sistemul european de alertă rapidă Safety Gate cu privire la existența pe piața Uniunii Europene a produsului „Sandale pentru copii din piele roz” fabricat în Tunisia, în compoziţia pielii găsindu-se prin analiză de laborator o cantitate de 5,6 mg/kg crom VI (crom hexavalent).

În Uniunea Europeană este interzis folosirea cromului hexavalent la tăbăcirea pieilor utilizate la fabricarea încălțămintei. Toxicitatea şi mutagenicitatea cromului hexavalent sunt bine-cunoscute. Expunerea la compuşii cromului hexavalent poate cauza alergii cutanate, dermatite, ulceraţii, perforaţii ale septului nazal şi carcinoame bronşice.

În vederea identificării cu ușurință a acestui articol, se face cunoscut următoarea descriere a produsului:

- sandalele pentru copii din piele roz au tălpi din plastic de culoare argintiu-roz pe fața produsului, pe linia mediană a sandalei, fiind aplicate două inimi strălucitoare.

- produsul este ambalat într-o cutie verde.

- marca produsului este Bambulini.

Fiind vorba despre un produs contrafăcut și având în compoziția acestuia o substanță cancerigenă, Asociația Pro Consumatori le recomandă consumatorilor în situația în care identifică la vânzare acest produs să anunțe următoarele instituții ale statului: Poliția sau Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor/Comisariatele Regionale pentru Protecția Consumatorilor/Comisariatele Județene pentru Protecția Consumatorilor.

A.F.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
toata vara , a venit ...iarna cu bocanci!
0
0
Lasati ca si tigarile si mancarea procesata cu conservanti cu nemiuluita, sunt cancerigene, dar nu mai tipa nimeni nimic. Inclusiv cumparatorii.
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218