REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

ALERTĂ FALSĂ la fabrica de gheaţă din Constanţa! Cuburile de gheaţă NU au bacterii!

ALERTĂ FALSĂ la fabrica de gheaţă din Constanţa! Cuburile de gheaţă NU au bacterii!

Replica API 18 mai 2018 | 00:00 891

Claudiu Ceornei: “Am riscat să pierdem contracte bune pe litoral... Acum a fost desigilată fabrica, funcţionăm!”

Claudiu Ceornei: “Am riscat să pierdem contracte bune pe litoral... Acum a fost desigilată fabrica, funcţionăm!”

În urmă cu câteva zile, în România a fost declanşată o alertă sanitară, după ce comisarii ANPC au declarat că au depistat şi retras cuburi de gheață vândute la pungă în marile magazine, făcute din apă nepotabilă. Conform comisarilor de la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor, cuburile ar fi conţinut bacterii care pot proveni din fose sau fecalele animalelor – potrivit datelor de laborator! Analizele au fost efectuate la cererea ANPC, iar ulterior s-a sesizat şi ANSVSA. Fabricile de cuburi de gheaţă se află în mai multe localităţi din România, între care şi Constanţa. Numai că… surpriză! La Constanţa fabrica a fost sigilată aşa încât să nu mai producă, iar vineri, 18 mai, a fost desigilată! Motivul: alerta a fost falsă!

„Eu am arătat celor de la Protecţia Consumatorilor, chiar după ce a fost lansată în spaţiul public informaţia, că am analizele la zi. Analize facem lunar. Noi făcusem chiar cu două zile înainte de control. Laboratorul arăta că totul e în regulă, însă dânşii au sigilat tot, ca măsură de precauţie. Acum, au efectuat şi dânşii analizele de laborator şi aşteptăm rezultatele oficial, însă între timp au desigilat şi avem permisiunea de a continua producţia. Oricum, nu este tocmai corect să afli că există o alertă sanitară din presă, tu să ai fabrica încă în funcţiune, iar sigilarea să fie făcută după o zi după ce deja apăruse în presă că am fost închişi. Azi au desigilat, iar toată această grabă de a anunţa în spaţiul public... nouă ne-a cauzat pierderi. Vă daţi seama că am riscat să pierdem contracte bune pe litoral, mai ales în această perioadă. Clienţii s-au şi panicat, am primit zeci de telefoane...”, a declarat, pentru „Replica” de Constanţa, Claudiu Ceornei, managerul firmei „Gheaţă la mal”.

„Am reluat însă activitatea, am arătat şi că noi folosim apă de la RAJA, nu din alte surse neautorizate”, a completat Ceornei, care a pus la dispoziţia cotidianului „Replica” şi buletinele de analiză efectuate încă dinainte de declanşarea alertei, iar documentele arată că totul este în parametri normali.

Imagini după momentul sigilării fabricii şi documente cu analizele cuburilor de gheaţă:

A.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
bagi copii in spital cu salmonela, da' spaga te scoate din rahat... Rrrromanistan frate !!
1
0
Eu stiu firma. Niste baieti muncitori, cu o curatenie desavarsita la locul de munca, cu utilaje noi, apa de la RAJA. S-a incercat o sabotare din partea concurentei.
6
1
bai nume ... ce gheata bai boule la copii?
6
1
la ce dracu folosesc copii ghiata la scoala ? la 100 de coniac? la sprit? ca vad ca e unu indignat mai jos
7
1
Hai nu zau, dar cum s-au imbolnavit atunci de Salmonela acei 32 de copii la scoala?? V-au dat spaga cumva cei de la firma sa-i aparati? Asa lucrati voi la replica?
3
8

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218