REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
13.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

ALERTĂ în Constanța! Copil de 5 ani, lăsat singur acasă! Vecinii au chemat pompierii!

ALERTĂ în Constanța! Copil de 5 ani, lăsat singur acasă! Vecinii au chemat pompierii!

Replica API 22 februarie 2018 | 00:00 341

Pompierii constănțeni au fost sesizați, în dimineața zilei de miercuri, 21 februarie a.c., să intervină pentru deblocarea ușii unui apartament dintr-un bloc de pe strada Soveja. Vecinii au sesizat că în interior se află încuiat un copil de cinci ani, lăsat singur acasă, care s-a speriat și a început să tragă de clanța ușii și să plângă.

La fața locului s-a deplasat un echipaj al ISU Dobrogea, pompierii ținându-l de vorbă pe băiețel, prin ușă, pentru ca aceasta să nu se apropie de ferestre. Între timp, autoritățile au demarat verificările pentru găsirea părinților. La fața locului au ajuns și polițiștii, cadre medicale, cât și reprezentanți ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța.

În timp ce autoritățile făceau cercetări, la adresa a ajuns și femeia care are în grijă copilul, respectiv concubina tatălui. Aceasta le-a spus oamenilor legii că a coborât pentru puțin timp din apartament, pentru a merge la cumpărături. La fața locului este și un echipaj de medici, care îi acordă îngrijiri medicale copilului.

La adresa de pe strada Soveja au ajuns și specialiștii de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța, care au stabilit că micuțul în vârstă de 5 ani se afla în grija concubinei tatălui. Părinții copilului sunt divorțați, iar în prezent ambii sunt plecați la muncă în străinătate, mama în Belgia, iar tatăl în Germania, cel mic fiind lăsat acasă, în grija concubinei tatălui. Femeia l-a lăsat dormind în casă, pentru a pleca la piață.

„Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța s-a sesizat în cazul copilului în vârstă de 5 ani rămas singur acasă și o echipă de specialiști s-a deplasat la domiciliul acestuia. Potrivit unei prime evaluări la fața locului, nu s-a impus luarea vreunei măsuri de protecție a minorului, acesta fiind bine îngrijit iar condițiile de acasă fiind bune.

Cu toate acestea, concubina tatălui împreună cu minorul vor veni, în cursul acestei zile, la sediul DGASPC Constanța pentru o discuție mai amplă și consiliere iar, în momentul în care tatăl va ajunge în Constanța, va avea loc o nouă consiliere. În urma acestor discuții și evaluări se va decide dacă este necesară instituirea vreunei măsuri de protecție în cazul copilului”, au precizat reprezentanții instituției.

Reamintim că săptămâna trecută, pompierii au intervenit și la un alt caz în care un copil a fost lăsat singur acasă, iar vecinii s-au alertat după ce l-au văzut urcat pe pervazul ferestrei.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614