REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

ALERTĂ în curtea spitalului din Medgidia: angajaţii au dat peste o grenadă ANTITANC!

ALERTĂ în curtea spitalului din Medgidia: angajaţii au dat peste o grenadă ANTITANC!

Replica API 18 aprilie 2015 | 00:20 95

Aruncată de hoţii de fier vechi

Aruncată de hoţii de fier vechi

Angajaţii Spitalului Municipal Medgidia au trecut printr-o spaimă cumplită în cursul zilei de vineri, 17 aprilie, atunci când au dat peste o grenadă. Aceasta se afla într-o pungă, chiar lângă gardul unităţii spitaliceşti. Au sunat la 112, o echipă de pirotehnişti din cadrul ISU Dobrogea ajungând de urgenţă la faţa locului. Militarii au menţionat că este vorba despre o grenadă antitanc, foarte veche, cel mai probabil datând din al doilea război mondial. Ca şi primă ipoteză, se pare că grenada ar fi fost aruncată acolo de hoţii de fier vechi.

Era în jur de ora 11.00, în ziua de vineri, 17 aprilie, când mai multe asistente medicale, însoţite de angajaţii care se ocupă de curăţenie, au ieşit în curtea unităţii spitaliceşti din Medgidia. La un moment dat, un cadru medical a observat grenada şi a sunat de urgenţă la 112. Un echipaj de pirotehnişti din cadrul ISU Dobrogea a ajuns de urgenţă la faţa locului şi a luat obiectul, pe care l-a transportat în municipiul Constanţa, pentru a fi dezamorsat. “La ora 11.00 a fost iniţiat apelul, prin 112, a fost găsită o grenadă antitanc, SG 7. Aceasta era într-o pungă, în curtea spitalului din Medgidia, lângă gard. Este foarte foarte veche. A fost luată pentru a fi dezamorsată", a declarat purtătorul de cuvânt din cadrul ISU Dobrogea, Anca Chiriţă. Astfel, grenada a fost ridicată şi transportată la Constanţa cu un convoi de autospeciale de Poliţie, SMURD şi ISU. Convoiul a mers încet până în municipiu, ajungând în zona Gării, virând ulterior pe străduţe. “Obiectul a fost găsit de mai multe asistente medicale, în curtea unităţii spitaliceşti, lângă Morgă. Acestea ieşiseră cu mai mulţi angajaţi care se ocupă de curăţenie, moment în care au văzut proiectilul, cred că este proiectil, în spaţiul verde. Din câte am înţeles de la oameni, ar fi fost aruncat de cei care adună fier vechi. Hoţi, cred, aşa vorbea lumea, că furau fier vechi şi au găsit şi muniţia aceasta, care era activă şi, pentru a se descotorosi de ea, au aruncat-o peste gard, în curtea spitalului. L-au luat cei de la ISU pentru a-l dezamorsa”, a declarat, pentru “Replica”, Paula Petre, directorul medical al unităţii spitaliceşti. Potrivit acesteia, nu s-a mai confruntat cu un asemenea caz până în prezent.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367