REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

ALERTĂ ÎN ROMÂNIA! Doi migranţi arabi, intraţi ilegal în ţară, au dispărut din centrul de la Galaţi

ALERTĂ ÎN ROMÂNIA! Doi migranţi arabi, intraţi ilegal în ţară, au dispărut din centrul de la Galaţi

Replica API 16 ianuarie 2018 | 00:00 269

Traficanţii de migranţi, care au transportat 157 de persoane pe Marea Neagră, până în Portul Midia, dau bătăi de cap autorităţilor din România. Este vorba despre cetăţeanul iranian Gholamipour Mohammad, în vârstă de 32 ani, cetățeanul turc Esen Yusuf în vârstă de 27 de ani și cetățeanul irakian Shah Murad Bryar, în vârstă de 20 de ani, care au plecat împreună cu grupul de migranţi, în data de 12 septembrie 2017, dintr-un port situat pe coastele Turciei şi au fost interceptaţi de Garda de Coastă, fiind escortaţi spre Portul Midia şi preluaţi de autorităţile române.

Deşi călăuzele se află în arest din luna septembrie a anului trecut, iar procesul penal este pe rol, nu se poate înainta din cauza neprezentării martorilor citaţi. La termenul de luni, 15 ianuarie, ar fi trebuit audiate două persoane dintre cele aflate pe ambarcaţiunea respectivă. Numai că martorii respectivi, care fuseseră cazaţi şi înregistraţi la centrul pentru migranţi din Galaţi, nu s-au prezentat la proces, iar instanţa a fost informată că cei doi au fost evacuaţi din centrul respectiv şi nu se ştie exact unde se află, sau dacă nu cumva au părăsit teritoriul României.

În schimb, instanţa a solicitat, pentru termenul următor, emiterea unor mandate de aducere cu însoţitor pentru alte şapte persoane, cinci din centrul de la Timişoara, una de la Arad şi încă una de la Galaţi, aceştia numărându-se printre migranţii plecaţi din zonele de conflict din orient.

Reamintim că în toamna anului trecut, mai exact în septembrie, poliţiştii de frontieră au interceptat o ambarcaţiune la bordul căreia se aflau 154 de cetățeni irakieni și iranieni (56 de copii și 98 adulți) care intenţionau să ajungă în mod ilegal în ţara noastră. Ca urmare a celor constatate, cele 3 călăuze menţionate anterior sunt cercetate sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de trafic de migranţi, trecere frauduloasă a frontierei de stat, conducerea unei nave de către o persoană fără brevet sau fără certificat de capacitate corespunzător și punerea în navigaţie a unei nave fără a avea echipaj minim de siguranţă.

La termenul de luni s-a pus în discuţie şi menţinerea măsurii arestului preventiv faţă de cei 3 indivizi arestaţi, instanţa urmând a se pronunţa.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Foarte bine ca vin sirieni si irakieni sunt mai civilizati decat romanii
2
2
Trebuie sa beneficiem de migranti musulmani si de copii lor in romania e criza de forta de munca. Este un mare beneficiu ca vin in europa si nu trebuie sa ratam aceasta oportunitate
3
4
UE si Markel s-au tampit, arabitoii si africanii astia nu au ce cauta in Europa, sunt radicali si interpreteaza aiurea Coranul ca isi justifice crimele. Astia nu dau doi bani pe femei, le trateaza ca pe slugi, sunt impotriva a tot ce este modern si specific Europei. Astia sunt din triburi care se omoara reciproc de sute de ani si urasc crestinii. N'om fi noi cei mai breji, dar animalele astea nu mai trebuie primite in tara, sa-i faca pachet si flit. Cu banii cheltuiti pe ei mai bine cumpara aparatura medicala si mancare pt amararii nostrii.
4
1
Ca nu va mai saturati cu ospitalitatea ptr astia.Puneti-i inapoi in barca si dunga! Acum hai cu totii,luati-l si pe pedofilul cascheta sa-i gasiti mai repede pe aia doi.
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102