REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
15.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

ALERTĂ LA ALMALĂU: O nouă suspiciune de gripă aviară!

ALERTĂ LA ALMALĂU: O nouă suspiciune de gripă aviară!

Replica API 28 februarie 2017 | 00:00 338

O nouă suspiciune de gripă aviară în localitatea Almalău, comuna Ostrov. Vineri, 24 februarie a fost găsită o pasăre domestică care ar fi suspectă. „S-au aplicat toate măsurile necesare. În primul rând s-a limitat contactul cu apa al păsărilor. Menționez că toate cele 27 de cazuri confirmate de la începutul lunii februarie au fost ucise. Până în prezent au fost ucise în total 197 de păsări din gospodăriile din Almalau. Pentru acestea se vor da despăgubiri. Localitatea Almalau este monitorizată zilnic de inspectorii și medicii veterinari”, a spus Diana Cristescu, director DSVSA Constanța a spus.

Menționăm că s-au recoltat eşantioane reprezentative din alte 14 exploataţii cu păsări din localitatea Almalău, jud. Constanţa, pentru monitorizare gripă aviară. Au fost trimise probe reprezentative către Institutul de Diagnostic și Sănătate Animală din București în vederea stabilirii diagnosticului. În judeţul Constanţa, până la data prezentei, sunt 48 de cazuri de influenţă aviară, din care 47 cazuri confirmate şi o suspiciune de boală.

Iată ce transmit reprezentanții DSV

Reluăm apelul către populație de a respecta măsurile necesare pentru a împiedica răspândirea virusului: toate păsările sunt plasate şi ţinute în clădiri închise pentru a impiedica venirea în contact a păsărilor domestice cu cele sălbatice; prevenirea oricărui contact direct şi indirect între păsările sălbatice vii, în special cele de apă şi păsările de curte şi alte păsări, în special raţele şi gâştele; interzicerea accesului la luciu de apă a raţelor şi gâştelor domestice pentru prevenirea oricărui contact direct şi indirect cu păsările sălbatice vii; separarea raţelor şi gâştelor domestice de alte păsări de curte; la intrarea şi ieşirea din exploataţii se vor respecta condiţiile de biosecuritate (limitarea accesului în curtea păsărilor la o singură persoană şi asigurarea mijloacelor de protecţie pentru interzicerea accesului şi contactului cu păsările sălbatice); interzicerea adăpării păsărilor de curte cu apa de suprafaţă, provenită din lacuri, bălţi; interzicerea circulaţiei sau a transportului a păsărilor, ouălor, cărnii şi cadavrelor păsărilor; interzicerea expedierii din zona de control a cărnii proaspete, ouălor, a cărnii tocate, a cărnii separate mecanic, a preparatelor şi a produselor din carne provenite de la păsări domestice originare din zonele de control şi de la vânat sălbatic cu pene din zona respectivă; în cazul identificării păsărilor moarte, sălbatice sau domestice, se va contacta în regim de urgenţă medicul veterinar de liberă practica sau DSVSA CONSTANŢA pentru dirijarea acestora la LSVSA din DSVSA CONSTANŢA în vederea efectuării examenului de laborator;

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sat Almalau , com.Ostrov ,Jud.Constanta ,Sud Vest reg. DobrogeaTara Romania --Sud Vest Reg. Dobrogea -paralela 42
1
0
nu serios ia mai spune inca o data Mihaela unde vrei ....
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102