REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

ALERTĂ la COSTINEȘTI! COVID-19 într-o TABĂRĂ de 40 de ELEVI

ALERTĂ la COSTINEȘTI! COVID-19 într-o TABĂRĂ de 40 de ELEVI

Replica API 9 august 2020 | 00:09 3572

Un tânăr a fost lăsat de părinți să plece într-o tabără, alături de prieteni și colegi, asta deși așteptau rezultatul testului COVID-19.

Ulterior, la o zi după ce grupul de 40 de elevi a ajuns la Costinești cu autocarul, băiatul a fost informat de părinți că este pozitiv și că trebuie să se întoarcă acasă. Ciudat este că tânărul a ales să nu-i spună profesorului care a organizat tabăra că este infectat cu coronavirus, întreg grupul aflând din gura reprezentanților DSP Constanța, care au fost informați vineri seară de DSP Dâmbovița.

"Este vorba de un grup organizat, care a venit din Dâmbovița. Aseară am fost anunțați de DSP Dâmbovița că o persoană din acest grup este pozitivă. Am trimis inspecția, s-a identificat locația și grupul. Un copil din grup s-a reîntors acasă după o zi, fără să anunțe din ce motiv pleacă acasă. Ulterior grupul a aflat de la noi ce s-a întâmplat. Aveau autocarul și s-au îmbarcat și au plecat înapoi la Dâmbovița.", a precizat, pentru "Replica", Cristina Schipor, director DSP Constanta. Elevii se află în izolare

Elevii ar fi ajuns la Costinești în cursul săptămânii trecute și mai aveau de stat câteva zile pe litoral. Acum, cu toții sunt în izolare și așteaptă rezultatele testelor COVID-19.

Concluziile DSP Constanța în urma inspecției

Potrivit DSP Constanța, tânărul a sosit la complexul turistic din Costinești, în data de 3 august, în jurul prânzului. Deplasarea de la Târgoviște spre Costinești s-a efectuat cu un autocar, împreună cu aproximativ 40 de persoane, elevi minori și studenți. În cursul zilei de 04.08 2020, acesta a părăsit complexul turistic, fără să anunțe organizatorul.

"Din afirmațiile organizatorului acestei excursii, pe perioada deplasării au fost purtate măști de protecție și au fost asigurate măsuri de distanțare (capacitate autocar 63 locuri). Atât la urcarea în autocar, cât și la sosire, a fost efectuat triajul – termometrizarea acestora. Pentru elevii minori, s-a făcut dovada avizului epidemiologic eliberat de medicul de familie și consimțământul părintelui.

Din punct de vedere al condițiilor igienico-sanitare de funcționare, s-au constatat următoarele: complexul turistic funcționează la o capacitate de 40%, la momentul controlului fiind cazați cca. 150 persoane, adulți și copii. Au fost respectate măsurile de prevenire și limitare a infecției cu SARS-CoV-2, atât pentru personal, cât și pentru turiști - covorașe impregnate cu produs biocid, dispenser cu dezinfectant pentru mâini, trusă medicală la recepție, marcaje privind circulația în incintă, afișe cu mesaje în ceea ce privește obligativitatea purtării măștii, păstrării distanței, igienei personale, asigurarea distanței dintre mese.

Având în vedere faptul că toți membrii grupului sunt contacți ai cazului confirmat COVID-19, în jurul orei 21.00, turiștii au părăsit locația cu același mijloc de transport, urmând ca DSP Dâmbovița să dispună măsura carantinării.

S-a recomandat intensificarea măsurilor de salubrizare și decontaminare a suprafețelor și desemnarea unor persoane responsabile din rândul organizatorilor, pentru efectuarea triajului observațional zilnic al turiștilor.", se arată într-un comunicat al DSP Constanța.

Tineri cu COVID-19, tot la Costinești, în urmă cu câteva zile

Cu doar câteva zile în urmă, DSP Constanța a fost înștiințată marți, 4 august a.c., de DSP Vaslui de faptul că, în stațiunea Costinești, s-ar afla 30 de tineri cu vârste cuprinse între 17 și 18 ani, prezenți pe litoral pentru a participa la un eveniment privat. Informarea a venit în contextul în care cei 30 de tineri sunt considerați contacți direcți ai unui caz confirmat de COVID-19, din județul Vaslui.

Citește și: 40 de tineri au făcut TESTUL pentru Covid-19 și apoi au plecat la MARE: cel puțin 4 au CORONAVIRUS

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Costinesti e o statiune de tot kktul, lume de cea mai proasta factura, taranoi si manelisti.
1
0
De ce parintii nu au grija de copii lor in pandemie ? Mai ales ca erau si din domeniu , unul ambulantier , celalat jandarm.
3
1
inc a o destinatie a treia cu bani multi pentru o ruina fara acces deteriorata treisferturi si impropie ca primarie la marginea comunei
1
3
in curind costinestiul va fi carantinat si stropit cu clor din elicopter,este o bomba biologica de tarani nespalati si gaozari prostani,plus maimutele aferente!
13
2
Si se vrea inceperea scolilor? Cu asa parinti? Cum l-au trimis in tabara daca isi facuse testul? De ce nu au asteptat rezultatul? Iti o sa-si trimita copiiila scoala fara discernamant si fara empatie pentru ceilallti?
15
2
Parca nu se organizau tabere in vara asta!
19
0
Alta manipulare..media
8
13
Asta e penal fmm !, pt ucidere in masa!
12
4
.... asta suntem !
22
3

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614