REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

ALERTĂ la GRANIȚA NEGRU VODĂ! Personal medical NEINSTRUIT face selectarea persoanelor în MIZERIE!

ALERTĂ la GRANIȚA NEGRU VODĂ! Personal medical NEINSTRUIT face selectarea persoanelor în MIZERIE!

Replica API 28 februarie 2020 | 23:33 643

Epidemia provocată de noul coronavirus, izbucnită în China, la finalul anului trecut, este un subiect de interes pentru întreaga lume. Peste tot în lume au fost luate măsuri de prevenţie a îmbolnăvirilor. Printre măsurile luate de Ministerul Sănătăţii la noi în ţară, a fost şi aceea de monitorizare a punctelor de frontieră terestre, maritime/fluviale și aeriene. Ministerul Sănătății va asigura personalul medical necesar în punctele de trecere a frontierei, cu specialiști din cadrul Direcțiilor de Sănătate Publică, inclusiv prin detașare din alte județe și unități sanitare. Însă, asistentele medicale de la Spitalul Municipal Mangalia, detaşate în punctul de frontieră Negru-Vodă, sunt nemulţumite de spaţiul insalubru unde trebuie să îşi desfăşoare activitatea de monitorizare a celor care trec graniţa, plus că, susțin ele, nu au avut parte de instructaj.

Un grup de asistente de la Spitalul Municipal Mangalia sunt nemulţumite de condiţiile în care sunt nevoite să îşi desfăşoare activitatea dar şi de echipamentele care le-au fost puse la dispoziţie. În atribuţiile acestora intră chestionarea şi termometrizarea persoanelor care intră în ţară, lucru pentru care, potrivit spuselor acestora, nu au fost instruite. Spaţiul unde fac aceste activităţi este unul dezafectat pus la dispoziţie de către Garda de Coastă, condiţiile fiind insalubre. Pe lângă toate acestea, nici materialele necesare nu erau suficiente: “Aveau măşti, ochelari, combinezon, dezinfectant. Nu aveau pătură, săpun, hârtie igienică, prosoape de hârtie. Ne-a cerut directoarea medicală să aducem de acasă până se organizează ei” a declarat pentru ziarul Replica, una dintre asistente.

”Nimeni nu a fost obligat să facă asta”

„Condiţiile nu ne privesc pe noi, şi cred că această situaţie nu este numai la nivelul oraşului nostru. Nu mi se pare corectă atitudinea colegei noastre şi este regretabil că s-a întamplat aşa. Nu avem cum să organizăm un mediu steril în afara incintei unităţii medicale. Este un chestionar de completat, cu informaţii despre locul de unde vine persoana care trece graniţa, şi asistentele doar iau temperatura, nu avem de ce să creăm mediu steril. Asta se întamplă în toată ţara. Noi încercăm să sprijinim o acţiune de prevenire, îndeplinim nişte ordine. Şi eu sunt într-o situaţie delicată, mă tem pentru personalul spitalului şi ştiu că este expus. E o situaţie de criză cu care nu ne-am mai confruntat până acum, ne adaptăm din mers. Nu e nimeni de vină pentru situaţia de acolo. Am încercat să fac în aşa fel încât să nu periclitez activitatea spitalului, asistentelor le vine rândul doar o dată pe lună. Nimeni nu a fost obligat să facă asta, totul a fost benevol.” a declarat, pentru ziarul Replica, Alina Dan, managerul Spitalului Municipal din Mangalia.

DSP spune că toate asistentele au fost instruite

Contactată de către ziarul Replica, iată ce a avut de spus, despre situaţia creată, Cristina Schipor, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Constanţa: ”Vama se face pe teritoriul Bulgariei, persoanele care trec prin vamă sunt monitorizate de noi. Doctorul de la DSP face predarea-primirea şi instruieşte personalul. Eu am vorbit cu directoarea de la Spitalul Municipal Mangalia, o să renunţăm la personalul de acolo, o să ne descurcăm cu personalul nostru care este detaşat de la Constanţa. Acolo ni s-a pus la dispoziţie un spaţiu, cei de la Garda de Coastă ne-au asigurat că vor igieniza. Spaţiile acelea sunt dezafectate, cei de la vamă vor face spaţiile adecvate. Reclamaţii au fost doar de la o doamnă care a fost nemulţumită de condiţiile de acolo. Asistentele sunt plătite, pentru ele e un venit în plus, sunt ore suplimentare. Am vorbit cu doamna director de la spital să nu oblige pe cineva să facă această activitate”

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Grupul de asistente nemultumite iau salarii duble facand aceste ture. Doctorii si asistentele cu salarii colosale ar trebui sa iasa si sa faca garzi nu sa stea cu telefonul in mana pe facebook.
4
4
dna luminita popescu nu credeti ca ar fi bine sa puneti si niste poze din spitale cu mizerie si conditii insalubre sau cum asteptati sa vi se dea ceva ptr un serviciu...
6
1
Buna gluma cu DSP ! Cum sa rezolve o contabila ce conduce acest DSP probleme grave legate de transmiterea bolilor transmisibile ? Asa cum se face ca nu sunt ILEGALE toaletele publice de prin parcuri...
7
4
Acum o sa isi schimbe lista de sacosa de la supermarketuri dsp ul. O sa ceara mai multa hartie igienica decat halci de carne.
5
1
La pctf N-Voda ne este apa curenta , cladirile au fost dezafectate , asa caci locatia arata perfect .
4
0
Totusi e bine ca avem avioane la mana a treia care sa apere cacatul si mizeria romaneasca,pentru ca in apararea reala a vietii romanilor nu avem nimic,insa asta e traditia. Bine ca hastagii p.lii si altii ca ei se razboiesc cu asa zisa ciuma rosie,cand Iohannis tocmai a eludat pedepsirea tortionarului comunist si a Laudat stalinismul Kovesist. Da,dobitocilor,asa zisa dreapta de azi este de fapt continuarea stilului comunist abuziv iar cei din PSD ar trebui sa acuze PNL ca e ciuma rosie. PSD in schimb este o labareala de socialism utopic blegovan,cu idei marete dar fara actiune .
4
1
Fotografiile nu sunt de la Negy Voda
2
1
Pai asa rezolva DSP Constanta problemele trimite cateva asistente in mizeria aia si gata,pentru ca bani pentru reparatii si materiale consumabile sunt deja cheltuiti pe acte ,adica s-au furat cu acte pentru ca asa se intampla peste tot unde statul nu merge pe urma banilor pe care i-a dat,bani au fost alocati si gata nu mai controleaza nimeni cum s-au cheltuit bani aia pentru ca in cele mai multe cazuri directori sunt oameni partidului si fura pentru ei si partid nu lucreaza pentru oameni sau tara.
5
2
Persoanele detasate de la Spitalul Mangalia, sa nu aiba pretentii prea mari. Activitatea lor in zona este temporara de aproximativ o luna de zile.
5
2
Tache da tu cand ai timp ma cu garzi la 2 spitale cum zici ca ai plus munca prestata la aqua cliniq plus functia de asistent sau sef de lucrari ce esti. Te mai satura Dzeu machedoane?
6
1
Intai vedeti conditiile insalubre, fipa aceea comentati
8
0
pnl pnt psd 1907 1933 2018
1
3
Au trimis asistentele, doctorii nu au timp ca alearga dupa garzi in doua trei spitale. Si ei moka nu presteaza, la gratis au trimis amaratele alea, ca vor primi zile libere la sfantu asteapta, de unde ore suplimentare? Desepe sa nu mai dezinformeze ca n-au facut nicio pregatire cu asistentele, minciuni nerusinate. Tot minciuna e si treaba ca n-au obligat pe nimeni. Poate doamna manager a fost dezinformata de oamenii din jurul ei. Au facut liste cu toate asistentele si sunt obligate sa mearga in vama la data stabilita.
20
1
Dr itele de la DSP se cred Dumnezei!Intra in sectii de copii fara echipament de protectie ca pe bulevard si ameninta si da amenzi, celor mai mici iar in fata conducerii se fac pres!Niste arogante incompetente habar n au de acea meserie,dorm 8 ore zilnic, pe salarii astronomice!
19
1
Acolo ar trebui sa fie medici ca au salarii colosale, nu amaratele de asistente.
23
3
DSP sa si foloseasca personalul propriu. Sa nu ia asistentele din spitale. Sa si scoata protejatele din birouri si sa le puna la treaba. Si sa trimita echipe formate din medici de la DSP nu asistente. Sa si asume responsabilitatile nu sa le paseze altora. Ha ha ha ore suplimentare sa faca nesimtitii din DSP.
28
2

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920