REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.3° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
10.3° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

ALERTĂ LA ISU: pompierii, chemaţi să salveze un copil de 13 ani, care s-ar afla la a doua tentativă de suicid

ALERTĂ LA ISU: pompierii, chemaţi să salveze un copil de 13 ani, care s-ar afla la a doua tentativă de suicid

Replica API 4 noiembrie 2013 | 00:00 140

Urcat pe pervazul geamului, la etajul 8 al Spitalului Judeţean Constanţa!

Urcat pe pervazul geamului, la etajul 8 al Spitalului Judeţean Constanţa!

Pompierii constănţeni au solicitaţi, la Spitalul Judeţean, pentru salvarea unui copil aflat la înălţime. Micuţul, care are 13 ani, a fost convins de militarii de la Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea să coboare de pe pervazul unde se urcase. Aflat la etajul 8, copilul - care are o branulă la mână - se urcase pe pervazul geamului, din câte se pare de teama medicului. Informaţia nu a fost însă confirmată de conducerea spitalului sau de alte cadre medicale, întrucât acestea refuză să explice ce s-a întâmplat.

Update:

O fetiţă aflată la Pediatrie susţine că băieţelul de 13 ani ar fi vrut să se sinucidă întrucât nu a venit bunica lui să îl ia acasă. De altfel, copilul s-ar afla în Spitalul Judeţean întrucât ar fi luat pastile, să se sinucidă.

După lungi discuţii în contradictoriu, şeful Secţiei de Pediatrie al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, dr. Cristina Mihai, a explicat cum au stat lucrurile: "Are tulburări de comportament, urmează un tratament psihiatric, provine dintr-o familie cu probleme. A luat tablete pentru boli psihice, ale tatălui, din cauza aceasta se află la noi, la spital. Le-a luat pentru că a vrut, nu ştim exact din ce cauză. Are o evaluare psihiatrică făcută, acum are evaluare psihiatrică de urgenţă. Nu putem să supraveghem un copil non stop, vă daţi seama. Nu ai cum. El ar fi trebuit să fie însoţit de bunica lui. Dar ea a plecat şi l-a lăsat. Este din judeţul Constanţa. Nu a vrut să se sinucidă, nu i-a trecut aşa ceva prin cap. El ştia că va fi externat astăzi şi nu a fost externat pentru că are o scurgere din ureche şi i s-a pus branulă. S-a supărat şi s-a dus pe o terasă, nu a fost în afara balconului, s-a dus pe o terasă să atragă atenţia asupra problemei lui. Nu ne-a atras atenţia de dinainte, nu ne-a spus nimic. Tocmai pentru asta va face o evaluare psihiatrică de urgenţă şi urmează să decidem ce facem. Problema este că în Constanţa nu avem Secţie de Neuropsihiatrie pentru copii. Nu-l primesc la Palazu, pentru că acolo sunt primiţi copiii cu vârste peste 15 ani. Atunci, ce ar putea să se întâmple este să-l trimitem la Bucureşti într-o Secţie de Psihiatrie. În urma consultului, care se va face de urgenţă la Centrul de Sănătate Mintală, vom decide ce este de făcut cu el. În tot cazul, este foarte riscant şi pentru noi să ţinem asemenea cazuri pe Secţia de Pediatrie.".

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369