REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.2° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
10.2° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

ALERTĂ! MASCA de protecție, OBLIGATORIE la Constanța, în aer liber

ALERTĂ! MASCA de protecție, OBLIGATORIE la Constanța, în aer liber

Replica API 30 iulie 2020 | 18:57 6638

Prefectul, George Niculescu, a ținut o conferință de presă joi, 30 iulie, la Instituția Prefectului din Constanța, după ședința Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

Prefectul a anunţat joi că de la 1 august, turiştii şi localnicii trebuie să poarte mască în locurile aglomerate din staţiuni, în intervalul 18 - 24. De asemenea, masca va fi purtată şi în spaţii deschise, precum pieţe, târguri, staţii de autobuz, peroanele gărilor şi curţile bisericilor, spații exterioare ale instituțiilor și autorităților publice, Delfinariu, precum și în locurile în care se desfășoară spectacole în exterior și în orice loc unde se formează aglomerări de persoane, în exterior, pe domeniul public și nu se poate respecta distanțarea fizică recomandată de 2 metri.

Masca de protecție trebuie purtată, astfel încât să acopere nasul și gura, de către toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani.

Principalele subiecte abordate în ședință se referă la obligativitatea purtării măștii în aer liber, completarea spațiilor de internare a pacienților infectați cu Covid, suplimentarea spațiilor de carantinare. "Au fost singurele măsuri votate în unanimitate în ședintă. Aspectul teraselor nu a fost discutat în ședința Comitetului de Urgență", a declarat George Niculescu în cadrul conferinței.

Cât despre terase, acestea nu se închid prin Hotărârea Comitetului de Urgență.

Pe ordinea de zi au fost discutate și alte subiecte aflate în strânsă legătură cu lupta autorităților de combatere a răspândirii virusului SARS-CoV-2. În acest sens, la recomandarea DSP Constanța, s-a votat, în unanimitate, introducerea în Planul Alb de organizare a sistemului sanitar județean dedicat COVID-19, a Spitalului Municipal Mangalia, cu 36 de paturi, ca unitate suport care va putea interna și trata pacienți cu noul coronavirus.

D.M.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Romania sa facut de ras in eu... 5 luni covid la noi 2 luni jumate in restu tarilor... Mana intinsa prea mult... Mai vor material iar..
0
0
Unde vezi tu specialisti? Avem noi specialisti ramasi in tara? De ce nu luam exemplul tarilor mai civilizate? Ne trezim noi cu specialistii plii sa purtam masca afara.
0
0
Daca atatia specialisti spun sa purtati masca ca e un virus periculos... va treziti miejii din pula, analfabeti cu 2..3 clase, sa comentati... purtati dracu masca.
1
1
Port masca si ma obligi sa port masca cand imi dai tu masti, nu sunt obligat sa-mi cumpar eu. Simplu, nu poti impune ceva pana nu dotezi poporul cu asa ceva.
2
0
Inchideti bah litoralul. Al draqu roman rupt in cur, vrea la mare mah! Garla de la sat ii sta in gat!
4
0
De o luna de zile, drumul de la Constanta la Mangalia, este plin de prostituate. Sa nu spuneti ca alea au testul de covid facut special pentru..mwie. Sa nu spuneti ca politia nu stie de faptul asta, ca nu va crede nimeni. Tara lu' Papura Voda! Sictir!
5
0
am ramas uimita despre noile legi si interdictii. vazusem un documentar despre legile acestea noi pe portalultautv.net interesant si la subiect
1
1
Mooe Arafat, Tataru, Orban, Iohanis!!
9
7
de aia ego si shut up fac toplanti ca e stare de urgenta
4
1
In cluburi se pastreaza distantarea, si in parc nu? Ce masuri ciuntite!
13
0
Pacat ca atat ne duce capul, masca, de parca asta ne scapa de tot. Ajuta, dar nu e suficient. Macar sa isi asume si sa inchida litoralul, asta vor sa faca, dar nu au curaj, pentru ca stiu ca le va sari lumea in cap. Adica in piata e aglomeratie, dar la Nuba si Loft nu e? Doar ca aia din piete nu sunt fii sau gineri de fosti si actuali securisti.
22
0
Un retard. Creier mic
13
3
PNL se indreapta catre un rezultat electoral istoric. Saracii de ei habar nu au pe ce lume traiesc. O panza pe muian tine virusii departe dupa capul lor de penelisti.
16
5
corona scepticii . marsi la purtat masca fotuva.n gura ca din cauza voastra am ajuns unde suntem .Daca toata lumea purta si era intelegatoare acum eram si noi ca alte tari aproape scapati
22
11
niculescu prostalescu
11
5
Este vb de perioada 18:00-24:00, deci nu in apogeul caniculei.
12
12
Sa poarte ma-ta, pe caldura asta!
20
18
niculescu este sluga perfecta. Un idiot si un pupincurist mai mare un pnl nu exista
27
7
Ok,si daca sunt singur in statia de bus?
25
5
putea sa nu pupe poala acest asa zis prefect... cum purtati masca la 40 de garde, retarzilor.. mama vs, care dracu o vota pnl mare bou va fi
27
9
Prefect de paie!Mai tii minte cand ne-ai adus pe cap ,,fratii nostri"?
34
7

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614