REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
21.4° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

ALERTĂ MAXIMĂ: 15 SPARGERI DE LOCUINŢE ÎN 3 ZILE ÎN CONSTANŢA!

ALERTĂ MAXIMĂ: 15 SPARGERI DE LOCUINŢE ÎN 3 ZILE ÎN CONSTANŢA!

Replica API 26 noiembrie 2015 | 00:21 1742

O gaşcă de spărgători terorizează oraşul

O gaşcă de spărgători terorizează oraşul

Sursa foto: allcoastlocksmiths.com

În ultima perioadă, mai mulţi hoţi din locuinţe au fost prinşi de poliţiştii constănţeni, între care se află şi minori. Chiar şi aşa, infractorii nu dau semne că se potolesc, motiv pentru care trebuie să respectaţi recomandările oamenilor legii. De asemenea, menţionăm că indivizii chiar nu mai au nici o reţinere şi acţionează chiar şi când proprietarii sunt la domiciliu.

Potrivit informaţiilor noastre, în ultimele trei zile, maxim o săptămână, hoţii au „vizitat” circa 14 - 15 locuinţe din municipiul Constanţa, vizate fiind şi cartierele Tomis Nord, Poarta 6, Abator, CET etc. Poliţiştii au declanşat cercetările, stabilind un cerc de suspecţi. Totodată, precizăm că mai mulţi indivizi au fost identificaţi deja, însă acest lucru se pare că nu-i sperie pe infractori. Prin urmare, este foarte important să respectaţi recomandările oamenilor legii, precum să nu permiteţi accesul în locuinţă şi nu să furnizaţi informaţii despre vecinii dumneavoastră persoanelor necunoscute care pretind că reprezintă diverse instituţii sau oferă diverse servicii!

Sfaturi utile!

Nu faceţi cunoscut, prin postarea de reţelele de socializare sau prin alte mijloace, a locului unde păstraţi valorile şi nu vă lăudaţi cu cantitatea şi calitatea lor! Nu ţineţi sume mari de bani în casă, neasigurate, şi nici nu lăsaţi impresia că deţineţi asemenea sume, aceeaşi recomandare fiind valabilă şi cu privire la bijuterii. Nu ezitaţi să întrebaţi persoanele străine pe care le întâlniţi în apropierea locuinţei dumneavostră pe cine caută. Sprijiniţi-vă vecinii atunci când aceştia vă solicită, în scopul reţinerii unor persoane suspecte care opun rezistenţă.

Totodată, trebuie cunoscut faptul că hoţii sunt foarte atenţi înainte de a da „lovitura”, ei „testând” praful de pe clanţa uşii pentru a-şi da seama de cât timp lipsesc proprietarii de acasă, dar şi frecvenţa cu care se aprinde lumina în locuinţă. Prin urmare, rugaţi o persoană apropiată să se „ocupe” de aceste mici detalii în cazul în care plecaţi pentru o perioadă mai lungă. Dacă sunteţi victimă a furturilor din locuinţă sesizaţi poliţia şi nu atingeţi sau mişcaţi de la locul lor lucrurile din imobil şi, pe cât posibil, interziceţi accesul altor persoane în câmpul infracţional, pentru a nu distruge mijloace de probă!

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369