REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

ALERTĂ națională: ȘASE bancomate au fost sparte în același mod, poliția caută făptașii

ALERTĂ națională: ȘASE bancomate au fost sparte în același mod, poliția caută făptașii

Replica API 8 septembrie 2020 | 00:00 3726

Jafuri în serie la mai multe bancomate din România. Șase bancomate au fost aruncate în aer în acest an în diferite locuri din țară. Polițiștii au reușit să-i prindă pe cei bănuiți că au reușit sau ar fi încercat să fugă cu banii. Ultimul incident s-a produs marți, în localitatea Otopeni, unde două bancomate au fost distruse prin explozie, conform Mediafax, citata de stiripesurse.ro

Pe parcursul zilei, polițiștii din Ilfov efectuează investigații pentru depistarea autorilor unor distrugeri ce au avut loc la două bancomate ce aparțin unei bănci din Otopeni. Incidentul s-a produs marți. În urma exploziei nu s-au înregistrat victime și au fost doar pagube materiale.

„La data de 8 septembrie, în jurul orei 05:00, Inspectoratul de Poliție al Județului Ilfov a fost sesizat cu privire la faptul că la parterul unui bloc din orașul Otopeni a avut loc o distrugere. La fața locului s-au deplasat imediat polițiștii orașului Otopeni împreună cu efective de pompieri și specialiști din cadrul IGPR, precum și conducerea IPJ ILfov, pentru efectuarea de activități specifice. Au fost luate măsuri pentru delimitarea perimetrului și conservarea locului faptei. Din primele verificări s-a stabilit faptul că distrugerile au avut loc la două bancomate ce aparțin unei bănci”, au anunțat reprezentanții Poliției Ilfov.

Alte atacuri la bancomate au avut loc în prima parte a anului. Potrivit Poliției Române, au fost identificate persoanele bănuite de comiterea celor cinci cazuri de furturi din bancomate prin explozie, înregistrate anul acesta. În trei dintre aceste cazuri, cei în cauză au fost arestați preventiv.

Astfel, polițiștii au depistat în flagrant delict, la data de 20 martie, în localitatea Ozun din județul Covasna, doi bărbați, cu vârste de 25 și 38 de ani, în timp ce ar fi sustras bani dintr-un bancomat prin producerea unei deflagrații. Ulterior, în municipiul Brașov, într-o benzinărie, a fost depistat un alt bărbat, care le-ar fi facilitat transportul. Cei trei bărbați sunt bănuiți și de distrugerea bancomatelor și furtul de bani comise în Sinaia, în anul 2020.

De asemenea, la începutul anului, doi bărbați ar fi distrus, prin utilizarea unei substanțe explozive, un bancomat din incinta unei societăţi comerciale, din localitatea Lumina, județul Constanța și ar fi sustras cutii în care erau depozitate sume de bani. Persoanele au fost arestate preventiv. În alte două cazuri de acest fel, comise în Timiș și Arad, au fost identificate persoanele bănuite, cercetările fiind continuate în vederea probării activității infracționale.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Saracele banci
1
0
au explodat de la covid 21.spalativa pe maini!
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614