REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

ALERTĂ! NU mai sunt LOCURI în SPITALUL de BOLI INFECȚIOASE

ALERTĂ! NU mai sunt LOCURI în SPITALUL de BOLI INFECȚIOASE

Replica API 30 iunie 2020 | 00:00 3695

Creșterea accentuată din ultima perioadă a infectărilor cu virusul SARS-CoV-2, cel care provoacă boala COVID-19, începe să solicite din ce în ce mai mult spitalele constănțene. Dacă până acum credeam că virusul ne va ocoli în perioada verii, se pare că socoteala nu s-a potrivit, iar asta se poate vedea prin gradul de ocupare al spitalelor.

În prezent, în Spitalul de Boli Infecțioase Constanța sunt internați 100 de pacienți infectați cu SARS-CoV-2, rămânând aproximativ 20 de paturi libere. Majoritatea pacienților sunt asimptomatici. Pentru a nu se trezi în situația că spitalul este umplut până la refuz, conducerea instituției medicale a decis să transfere 30 de pacienți infectați, cu patologii ușoare, la Spitalul Municipal Medigida, considerat spital suport COVID-19.

Ce capacitate are Spitalul Medgidia

Spitalul din Medgidia dispune de o capacitate de 150 de paturi pentru bolnavii COVID-19, în prezent fiind internate 22 de persoane infectate, iar alte 23 de persoane sunt așteaptă rezultatele testelor efectuate, fiind suspecte COVID-19. De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 434 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 22 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate, iar 365 de pacienți au fost declarați vindecați (din Constanța și alte județe).

Potrivit datelor prezentate de Instituția Prefectului Constanța, în acest moment sunt 110 persoane internate, dintre care 99 din județul Constanța și 11 din alte județe. "Facem mențiunea că persoanele din alte județe, dar internate în Constanța, sunt raportate în situațiile din județele de proveniență. În carantină instituționalizată, la nivelul județului Constanța se află, în acest moment, 35 de persoane. De asemenea, 2.239 de persoane se află în izolare la domiciliu.", au precizat reprezentanții Instituției Prefectului Constanța.

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Vad ca e gol pe holuri! Baga Dacu transpirat ca e imun la toate, l.ajuta si tuica e adevarat. Da l.ajuta si cushma ca nu se spala des. Asteptam poza cu Brancardieru imbuibat sa.i dam nitel la.muye si azi.
0
2
Nu doctorii vin si te baga fortat la spital,nu ei te amendeaza,nu ei fac legile. Porstii dau vina pe doctori,care fratilor,nu umbla ca berbecii pe strazi sa vaneze bolnavii ! Si pe urma,mai bine ca va fi dezastru medical,ca se vor imbolnavi cat mai multi,ca doar asa va iesi prostia din capetele seci ale celor ce-si bat joc de oamenii care respecta regulile simple,adica igiena personala si evitarea inghesuielii ,a turmei.
5
0
Nu mai tineti internati asimptomaticii !! de ce dracu ii tineti in spital daca nu prezinta simptome? normal ca nu mai sunt locuri daca le ocupa niste oameni care sunt doar purtatori de virus dar boala nu au facut-o ... asa cum cred ca sunt o gramada printre noi
8
1
Nu inteleg cum poate un asimptomatic sa raspandeasca virusul? De ce nu sunt tratati bolnavii care au nevoie de spitalizare? Ce face spitalul cu oamenii sanatosi, le face simptome? Asa se combat bolile?
7
3
inchideti litoralul si mu8ntele cat mai repede, inapoi la starea de urgenta
7
3
Bine ca-i transferati la Medgidia pe toti cei care NU au nevoie de internare. Cetatzenii din Medgidia pot sa mearga la Calarasi, Tulcea, etc.
7
1
deci , pana in prezent au fost diagnosticati 434 de pacienti cu cornavirus , 22 de persoane au decedat iar 365 s-au vindecat , iar in acest moment sunt 100 de pacienti internati , faceti si voi un calcul si vedeti ce va da ....
17
4

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218