REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Dum., 24 Sept. 2023
Anul XX Nr. 6496
21.4° Constanța Duminică, 24 Septembrie 2023 Anul XX Nr. 6496

ALERTĂ pe litoral: încă o tânără s-a înecat la Costineşti!

ALERTĂ pe litoral: încă o tânără s-a înecat la Costineşti!

Replica API 8 august 2015 | 00:01 3387

Fondatorul Salvamont Predeal a murit la Neptun!

Fondatorul Salvamont Predeal a murit la Neptun!

Alertă pe litoral! Mai multe persoane s-au înecat, pe când altele au fost scoase la mal, aflându-se acum la spital. Vorbim despre Eforie, Neptun, Costineşti şi 2 Mai. Din păcate, la Costineşti, un tânăr de 18 ani a murit în apele mării, în cursul zilei de vineri, 7 august. Numai că nenorocirile nu s-au oprit aici. În dimineaţa de sâmbătă, 8 august, o altă tânără şi-a găsit sfârşitul în acelaşi mod, pe când alte două persoane au fost la un pas de înec.

Dimineaţa de sâmbătă, 8 august, a debutat cu noi apeluri telefonice prin 112. Primul se referea la faptul că o tânără s-a înecat la Costineşti. Mai exact, potrivit informaţiilor noastre, aceasta se întorcea de la discotecă cu un grup de prieteni şi a hotărât să facă o baie în mare la răsărit. Numai că valurile ameninţătoare şi-au luat tributul. Dacă toţi au reuşit să ajungă la mal, nu la fel s-a întâmplat şi în cazul fetei de 21 de ani, din Botoşani, care a sărit de pe un dig şi a dispărut. Prietenii ei au sunat la 112, militarii ISU ajungând imediat. Aceştia au reuşit s-o scoată la mal. Din păcate, cadrele medicale nu au mai putut face nimic pentru ea, decât să-i constate decesul. La scurt timp, tot în dimineaţa de sâmbătă, în aceeaşi zonă din Costineşti, alte două persoane au fost la un pas de a-şi pierde viaţa, dar au ajuns la mal în siguranţă. Totul s-a petrecut chiar în momentul în care militarii ISU interveneau în cazul fetei din Botoşani şi au reuşit să intervină la timp pentru a-i salva. Pe această cale, autorităţile atrag atenţia tinerilor să nu se aventureze prea departe în apă întrucât marea este agitată.

Însă, fiind în plin sezon estival, acestea nu au fost singurele cazuri. Apelurile prin 112 au început încă de vineri, 7 august.

La 2 Mai, doi tineri au fost la un pas de a-şi pierde viaţa. Din câte se pare, aceştia intraseră în apă cu o saltea pneumatică şi au fost luaţi de curenţi. În cele din urmă au fost recuperaţi de către militarii ISU.

Fondatorul Fundaţiei Salvamont, înecat la Neptun

La Neptun, un bărbat de aproximativ 70 de ani, din Predeal, a murit înecat în valurile agitate, vineri 7 august. Acesta a intrat în mare în zona de protocol a preşedintelui României şi nu a mai ajuns la mal. A fost scos de salvamari şi resuscitat dar a decedat la spital. Din câte se pare, este vorba despre Cristian Sima, fondatorul Fundaţiei Salvamont Predeal, care avea probleme medicale, fiind vorba de afecţiuni ale inimii.

Tragedie la Costineşti: un tânăr de 18 ani a MURIT

Tot vineri, 7 august, un tânăr de numai 18 ani a murit sub ochii prieteni sale care s-a străduit în zadar să-l salveze. Valentin Dragu, din Brăila, ajunsese la Costineşti cu un grup de prieteni pentru a sărbători faptul că a intrat la facultate. În după amiaza zilei de vineri a mers la plajă, moment în care s-a urcat cu prietena sa pe o saltea pneumatică şi au ieşit pe mare. Din păcate, cei doi au fost luaţi de curenţi şi duşi în larg. Cum valurile erau mari, cei doi nu au rezistat prea mult pe saltea. Însă, doar fata ştia să înoate. Aceasta s-a chinuit să-l ţină la suprafaţă dar nu a reuşit prea mult. Un bărbat aflat pe mal a văzut agitaţia din largul mării şi a intrat pentru a ajuta. A reuşit să aducă tânăra la mal, după care s-a întors şi după băiat. A fost prea târziu, acesta dispăruse în adâncuri. Militarii din cadrul ISU Dobrogea au demarat căutările, dar au fost nevoiţi să le sisteze întrucât marea era agitată. Acestea vor fi reluate sâmbătă.

La Eforie o persoană a fost la un pas de a se îneca

Nici staţiunea Eforie nu a fost scutită de evenimente nefericite. Aici, o persoană a fost la un pas să se înece, vineri, 7 august. Însă, potrivit informaţiilor noastre, a reuşit să ajungă la mal. Numai că turiştii se plâng că nu au văzut picior de salvamar pe plajă. "Sunt amenajate foişoarele acestea dar nu am văzut picior de salvamar. Nu-şi fac treaba, nici măcar nu stau pe plajă. Nu ştiu pe unde sunt, dar uitaţi cum mor oamenii pe capete şi ei se plimbă", au spus aceştia.

Update: Şi la Agigea o persoană a dispărut în mare. Aceasta este căutată de autorităţi. În cele din urmă, bărbatul a reuşit să ajungă singur la mal, de unde a fost preluat de un echipaj al Ambulanţei.

Update 2: Alte două persoane s-au înecat în valurile mării, în după amiaza de sâmbătă, 8 august, la plaja Modern. "Două persoane s-au înecat la plaja Modern! Bate vântul şi sunt valuri mari. De ce o fi atât de greu să respecţi steagul arborat de salvamari???", a scris pe Facebook o femeie aflată la faţa locului. Una dintre victime este un tânăr din Constanţa, Alexandru Badea, în vârstă de 29 de ani, care încă este căutat de salvatori.

Menţionăm că un caz de înec a fost semnalat şi la Vama Veche, dar şi la Neptun, acolo unde un bărbat de 46 de ani a murit.

Weekend negru: 13 cazuri de înec în nici 24 de ore

Chiar dacă apelurile prin 112 nu conteneau şi salvamarii erau în alertă, încercând să avertizeze turiştii să nu intre în apă întrucât marea era foarte agitată şi curenţii puternici, oamenii nu vroiau să asculte sub nici o formă. Aceştia nu au băgat în seamă nici steagurile roşii arborate pe foişoare, care interzic scăldatul, dar nici faptul că era vorba despre o furtună pe mare de gradul 5. Astfel, din păcate, putem spune că a fost vorba despre cel mai negru weekend de pe litoral înregistrat în acest an. Potrivit cadrelor medicale de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean Constanţa au fost 13 cazuri de înec în nici 24 de ore. Dintre acestea, în cazul a 7, persoanele au fost salvate. Ulterior, una a murit în drum spre spital, fiind vorba despre Cristian Sima, fondatorul Fundaţiei Salvamont Predeal. Patru persoane încă sunt dispărute în apele mării, pe când două au fost declarate decedate.

Citeşte şi:

Valuri uriaşe în Mamaia! Salvamarii au arborat steagurile roşii

Elicopterul SMURD, în acţiune: un parapantist a aterizat pe cablurile de înaltă tensiune din Jupiter şi un bărbat a fost la un pas de a se îneca!

Marea şi-a luat din nou tributul, în sudul litoralului: printre victime şi fondatorul "Salvamont" Predeal

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
3746324943
5/49
292427392816
joker
3034728106