REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Tăriceanu cere amânarea alegerilor parlamentare până în martie 2021

Tăriceanu cere amânarea alegerilor parlamentare până în martie 2021

Replica API 1 octombrie 2020 | 21:14 1971

Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele ALDE, propune organizarea alegerilor parlamentare în martie 2021, deşi Guvernul Orban a susţinut varianta organizării la termen, în decembrie 2020. După ce judecătorii CCR au stabilit că legea care permite parlamentului să stabilească data alegerilor este constituţională, Tăriceanu aduce o serie de argumente pentru amânarea alegerilor.

Călin Popescu Tăriceanu

"Curtea Constituțională a stabilit că legea care prevede că Parlamentul României este cel care stabilește data alegerilor parlamentare este constituțională.

În aceste condiții cred că este foarte potrivit ca Parlamentul să hotărască rapid o dată pentru alegerile parlamentare. Noi suntem în favoarea organizării lor în luna martie 2021.

Pentru acest punct de vedere avem câteva argumente:

1. Să ne lămurim unde suntem cu criza coronavirus. Vedem cifre din ce în ce mai mari de infectări și încă nu au venit valurile de la deschiderea școlilor și alegerile locale.

2. O amânare a alegerilor ne va permite să trecem peste sezonul virozelor și gripelor de sezon care vor complica și mai tare situația medicală.

3. Vom da o șansă noilor administrații locale să se așeze, să facă pregătiri pentru iarnă și nu să fie concentrate doar pe alegerile parlamentare. Asta dacă toți reprezentanții clasei politice consideră că cetățeanul are întâietate.

4. Va da timp guvernului Orban să negocieze cu statele în care trăiesc mulți români pentru a putea organiza în siguranță secții de vot.

Intuiesc reacția lui Orban (Tăriceanu a obținut un scor mic și nu mai vrea alegeri), dar aici este vorba despre mai mult decât interesul unui partid sau altul. Este vorba dacă vrem să rămânem într-o democrație participativă și liberă sau abandonăm această idee și lăsăm să voteze în locul nostru tabletele STS-ului!", scrie Tăriceanu pe Facebook.

Judecătorii Curții Constituționale au respins, marți, sesizarea președintelui Klaus Iohannis și au decis că Parlamentul stabilește data alegerilor parlamentare din acest an, scrie stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cacatii useristi de mai jos amestecati cu muistii penelisti dau o otrava mortala pentru tara asta. Muia doar o anihileaza asa ca nu mai asteptati dragilor veniti sa i luati in gura
1
0
Tari , este un mosneag uzat , hirsiit in rele , urmarit de DNA pentru spaga uriasa , mai ai si tupeul sa dai indicatii "pretioase" ca pe vremea raposatului ? cara.te besinosule batrin si lasa-ne in pace.,
1
1
nu mai bine pina in 2050 ? ca acum asta cu 1,6% nu mai prinde locuri caldute.sa vedem citi unguri vor vota la tulcea cu udmr .au fost 773 data trecuta .mangla pesedista ca sa intre si aia in parlament sa faca pragul de 5% altfel multi vor ramane pe dinafara .Acum nici pessede nu mai are procente .Trebuie salvati cei care au furat si sa aiba inca 4 ani de imunitate .De ce credeti ca firea se vrea pe liste .
5
2
Constitutia prevede clar, mandat de 4 ani asa ca 3 luni cat prelungesti termenul, noi va platim degeaba pentru ca nu mai aveti drept de a vota legi. Dar pana la urma ce mai conteza 3 luni cand v-am platiti degeaba 4 ani!!!!!!!!!!
6
2
Dar acum lumea intelege de ce aceasta nenorocire formata din securisti ordinari, numita CCR, a votat sa i se acorde parlamentului dreptul de a stabili data alegerilor! Niste nenorociti ca si aceasta lipitoare senila...,
9
2
Dar parca murise ..sau e articolul vechi...
6
2
Corect ar fi fost:Tariceanu,presedintele ALDE si unul din cei doi membrii ai partidului.Celalalt e Vosganian!Pe unde a trecut Tariceanu prin politica,nici iarba nu creste!Nu prea mai are pe cine pacali cu vreo fuziune,vor sa traga de timp,sa organizeze ei ceva,s-a dat ordin pe unitate!
9
2
Un cacat cu Ochi acest Tariceanu !
10
2
Pai daca nu face pragul de 5% de intrare in parlament vrea sa aiba cat mai mult servici adica no.2 in stat si sa mai pregateasca niste tunuri pentru batranete!
8
2
dute ma rasuflatule si te plimba
11
3
Cine dracu' il mai baga in seama si pe mosul asta senil?
15
3
Cine il mai asculta si pe asta,el si Ponta Lolek si Bolek adica 2% la alegerile locale.
15
3
ok asta are 1.6, nu conteaza dar USR are acum 25 la suta, ii asteptam la guvernare alaturi de PNL sa ne arate cu pot!!!
7
3
Sfatul meu este sa nu se amane alegerile ,ca ajungi cat alcoloemia 0,4 %
9
3
Saracul nu mai are nimic cred ca nici nevestele nu l au votat Mai are tupeu sa guite
13
3
cine este Tariceanu?1 % stiu restul...
20
4
Crezu ca daca se amana alegerile parlamentare, ALDE va avea mai multe voturi ? Nu ai inteles ca sunteti pe farasul istoriei ?
21
3
cariceanule,s-a terminat cu aldele tau,sau cu pmpul lui base.Sper ca si bozgorii sa se scoale si sa vada ca sefii lor au fost pesedisti comunisti securisti. Cind dai cu subsemnatul despre manipularea bursei cu patriciu,vinzarea pe nimic a tarii,tradare si subminarea economiei nationale,grup infractional organizat si furt personal din avutul obstesc,abuz de functie si multe alte hotii? Cind ba??? Poti sa o aduci si pe veorica cu tine,sa dati cu subsemnatul.Fosila ordinara securista!
21
5
De ce nu ramane-ti pe viata ma nenorocitilor, nu stiti cum lungiti pelteua!!!! Laba trista asta isi da cu parerea , el n-a vazut ca nu-l mai baga nimeni in seama
27
3
Parerea lui conteaza 1,6 procente.
24
3

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614