REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
7.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

ALERTĂ TERORISTĂ! MECIUL DINTRE GERMANIA ŞI OLANDA, ANULAT! O bombă urma să explodeze pe stadionul în care se afla și Angela Merkel

ALERTĂ TERORISTĂ! MECIUL DINTRE GERMANIA ŞI OLANDA, ANULAT! O bombă urma să explodeze pe stadionul în care se afla și Angela Merkel

Replica API 18 noiembrie 2015 | 00:08 158

Meciul amical de fotbal dintre reprezentativele Germaniei, campioana mondială en titre, și Olandei, programat marți seara, la Hanovra, a fost anulat cu două ore înainte de start, ''din motive de securitate'', a anunțat poliția, fără a oferi mai multe amănunte.

Potrivit primelor informaţii, au fost descoperite pachete suspecte în ambulanţele la stadion.

''Am avut avertizări concrete că cineva din stadion dorește să detoneze explozibili'', a declarat, pentru DPA, șeful poliției din Hanovra, Volker Kluwe. Ministrul german de interne Thomas de Maiziere și omologul său in Saxonia Inferioară, unde se află Hanovra, vor susține o conferință de presă marți seara, a mai precizat DPA, citată de agerpres.ro.

De asemenea, şi o sală de concerte a fost evacuată.

UPDATE: Șeful Poliției din Hanovra: "Pachetul conținea exploziv și un dispozitiv care ar fi urmat să-l declanșeze. Practic, teroriștii au amplasat o bombă în interiorul stadionului și una într-un camion de lângă stadion, dar ambele au fost descoperite", potrivit gsp.ro.

DW Sports susține că s-a luat decizia ca meciul să fie anulat după ce pe stadion a fost găsit un "obiect suspect". "Meciul a fost amânat din motive de securitate", susține poliția locală într-un mesaj oficial. De ultimă oră, o persoană suspectă a fost reținută în afara arenei.

Se făcuseră pregătiri pentru ca la startul amicalului să fie omagiate victimele atentatelor din Franța. Stadionul a fost luminat în steagul Franței și la intrare a fost proiectat sloganul "Liberte, Egalite, Fraternite". Sursa citată susține că înaintea meciului urma să se intoneze imnul Franței.

Angela Merkel, cancelarul german, a fost escortată de la stadion de gărzile sale. Poliția din Hanovra susține că există o "amenințare concretă" în oraș în această seară, anunță Bild.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614