REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
14.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Aleşii locali au o fixaţie: tarabele de flori. După Făgădău, şi Roman are idei

Aleşii locali au o fixaţie: tarabele de flori. După Făgădău, şi Roman are idei

Replica API 8 septembrie 2015 | 00:09 560

De dată recentă, viceprimarul cu atribuţii de primar al Constanţei, Decebal Făgădău, anunţa că intenţionează să demareze un concurs care să desemneze standardizarea viitoarelor forme şi culori ale tarabelor, pentru a face ordine în haosul care domneşte, la acest capitol, în municipiu. La câteva zile după ce Primăria declara război tonetelor de flori, respectiv de legume şi fructe prin concurs cu premii, consilierul local PNL Iustin Roman a ţinut să transmită că... a găsit el soluţia!

Roman susţine că a depus un proiect de hotărâre, prin care se prevede realizarea unui model de mini-magazine sau buticuri standard pentru flori în Constanţa. „Am deschis acest subiect de mai multe ori în comisiile interne ale Consiliului local, pentru că oraşul nostru are o importanţă deosebită turistică la ţărmul Mării Negre şi, totodată, principala poartă de intrare a României are nevoie de o faţadă îmbunătăţită, o faţă proaspătă, începând cu aspectul extern al blocurilor până la ceea ce priveşte vânzările ambulante de flori”, a motivat Roman, care a oferit şi detalii legate de proiect, cât şi imagini cu modelul propus. „Fie că vorbim de vânzătorii ambulanţi din Tomis III, de cei din zona gării CFR, de la Casa de Cultură sau de la Spitalul Judeţean, tarabele acestora au un aspect necorespunzător cu peisajul architectural al oraşlui. Este necesar ca aceste tarabe ambulante să fie înlocuite cu un fel de mini-magazine/ buticuri cu flori, care să se încadreze în peisajul architectural al zonei respective. Astfel, acestea, prin aspectul exterior şi realizarea lor tehnică, vor avea rolul de a înfrumuseţa locaţiile unde sunt amplasate. Pe lângă textul hotârării, am depus şi o propunere a modelului acestor mini-magazine/ buticuri pentru flori”, a declarat Iustin Roman.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367