REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
14.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Alex Florența, noul procuror general și Marius Voineag, noul șef DNA

Alex Florența, noul procuror general și Marius Voineag, noul șef DNA

Valentina CAMARA 30 martie 2023 | 15:41 3529

Klaus Iohannis a semnat decretele de numire în funcție a procurorului general al României și a șefului DNA, respectiv procurorii Alex Florența și Marius Voineag. În cazul DIICOT, Alina Albu va susține, din nou, interviul la Ministerul Justiției, după ce procurorii din CSM au dat aviz negativ.

 Alex Florenta, noul procuror general si Marius Voineag, noul sef DNA

-"Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat joi, 30 martie 2023, următoarele decrete: Decret pentru numirea lui Alex-Florin Florenţa în funcția de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, pe o perioadă de 3 ani;  Decret pentru numirea lui Marius-Ionuţ Voineag în funcția de procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție, pe o perioadă de 3 ani.

Cine e Voineag !

Marius Voineag, propunerea lui Cătălin Predoiu pentru funcția de șef al Direcției Naționale Anticorupție, a fost procuror șef adjunct la Secția de Urmărire Penală și Criminalistă a Parchetului General. Acesta și-a început cariera în anul 2005 ca avocat în Baroul București, urmând ca în anul 2006 să fie auditor de justiție la Institutul Național al Magistraturii. În perioada 2008-2013, acesta a fost, pe rând, procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, Parchetul de pe lângă Tribunalul București și  la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București.

În anul 2013, Marius Voineag a ajuns la DIICOT, fiind procuror în cadrul structurii centrale a instituției. În perioada 2014-2017, acesta a ocupat postul de procuror șef al Biroului de combatere a infracțiunilor vamale și contra pieței de capital în cadrul DIICOT și procuror DIICOT în cadrul structurii centrale.

Din 2017 și până în anul 2020, acesta a fost procuror șef al Serviciului de combatere a criminalității economico-financiare din DIICOT.

În ceea ce privește educația și formarea, Marius Voineag este licențiat în științe juridice la Universitatea Nicolae Titulescu din București și are o diplomă de master în Științele penale și traficul internațional de droguri obținută tot la Universitatea Nicolae Titulescu.

Ca procuror de caz, Voineag a instrumentat unul dintre dosarele lui Sorin Ovidiu Vântu și ale sindicalistului Liviu Luca, dosarul Ultrapro Computers, și cel al manipulării pieței de capital care îl privește pe fostul șef al SIB BANAT, Dragoș Bîlteanu.

Florin Florența, vechimed e 15 ani

Alex Florin Florența, noul procuror general al României, are o vechime în magistratură de peste 15 ani. Acesta a fost procuror șef al Serviciului teritorial Timișoara din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT).

Șeful DIICOT Timișoara a instrumentat mai multe dosare grele, printre care dosarul de trafic de cocaină al grupării conduse de Lucian Boncu și cel al grupării de contrabandă și șpagă din vama Moravița, potrivit justnews.ro. De asemenea, acesta a fost implicat și instrumentarea dosarului „Motorină CFR". În ceea ce priveşte conducerea DIICOT, Cătălin Predoiu a propus-o pe Alina Albu, un procuror au experiență, însă magistratul a primit aviz negativ de la CSM, ceea ce a dus la reluarea interviului la Ministerul Justiţiei. Procedura va fi reluată săptămâna următoare.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
informați Satisfăcătoare
0
0
Interlopi, sau șpăgari asta este întrebarea?
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102