REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
12.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Alexandru Cumpănașu, trimis în judecată de DNA Constanța, într-un dosar de coruptie

Alexandru Cumpănașu, trimis în judecată de DNA Constanța, într-un dosar de coruptie

Virgil STOIAN 14 decembrie 2022 | 15:45 3434

Alexandru Cumpănașu, trimis în judecată de DNA Constanța, într-un dosar de coruptie. Acesta este acuzat că a mințit în privința studiilor, în cadrul unui proiect pe fonduri europene.

Alexandru Cumpănașu

     Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a unui inculpat, persoană fizică, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunii de participație improprie (în forma instigării) la folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene.
    
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut, în esență, următoarea stare de fapt:

    În cursul anului 2016, în contextul implementării de către Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice în parteneriat cu Școala Națională de Studii Politice și Administrative a proiectului finanțat din fonduri europene ce avea ca obiect ”Consolidarea cadrului pentru creșterea calității serviciilor publice și pentru stabilirea dezvoltării la nivel local”, inculpatul l-ar fi determinat pe responsabilul de proiect să-l angajeze pe un post de expert IT, în condițiile în care acesta nu îndeplinea cerințele fișei postului (acelea de a deține o diplomă de studii universitare și de a avea experiență în specialitate de minim 1 an). Ulterior, deși inculpatul ar fi promis de mai multe ori că va aduce documentele respective care să ateste îndeplinirea condițiilor de angajare, nici până la data finalizării proiectului nu a făcut acest lucru.
    Ca urmare a demersurilor menționate mai sus, inculpatul ar fi obținut pe nedrept suma de 308.630 lei cu titlu de retribuție pentru activitatea depusă în calitate de expert IT în proiectul respectiv.    
    În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii.
    Până la data întocmirii rechizitoriului, Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice nu a comunicat dacă se constituie parte civilă în procesul penal.
    Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.
    Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Ce spunea Cumpănașu, în 2019!

La 2 zile după terminarea alegerilor (n.red. parlamentare), am fost audiat de către DNA Constanța. M-am prezentat ca un cetățean normal și am demontat în integralitate minciuna SNSPA. În fapt, a lui Remus Pricopie și a unei mici găști din jurul acestuia. Am solicitat să lămuresc deîndată toate aspectele, ceea ce am și făcut. Fiind o plângere penală era normal ca procurorii să facă verificări. Nu am primit din partea DNA nicio informație precum cea falsă, prezentată în presă. Ultima corespondență cu DNA Constanța a avut loc chiar acum câteva zile și mi s-a comunicat că nu mai este nevoie de nimic suplimentar pentru a lămuri speța. Subiectul este ridicol și în fapt, dacă a existat vreo greșeală aceasta aparține SNSPA și rectorului acesteia.”, spunea Cumpănașu, după audierea la DNA.

Nu am mințit și nu am dat NICIO declarație din care să rezulte că am studii superioare la acel moment. Nu am prezentat SNSPA nicio informație eronată sau care să nu corespundă realității. Toate diplomele și CV-ul transmise pentru angajare au fost cele reale. Încadrarea pe post, respectiv anexa la care se face referire a fost întocmită de SNSPA, semnată de rector sau în numele lui și de mine. Nu este o declarație pe propria răspundere sau alt fel de inducere în eroare a SNSPA. Este stupid ce afirmă SNSPA care din informațiile mele sunt verificați cu privire la întregul proiect  de către DNA București, nu doar cu privire la această glumă proastă”, a completat Cumpănașu.

 

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce mu.e de pedofil are
4
0
Acest individ a predat inclusiv la Academia de poliție la un masterat!!
2
0
Un jeg care își făcea reclama pe cârcă fetitei dispărute.un wc uman
4
0
Imaginati-va ca jegosul asta avea un ONG avand ca obiect de activitate ANTICORUPTIE si un parteneriat pe acest subiect cuMAI
6
1
mwist atarnator si iinfractor. Stiu e pleonasm.
6
1
l-as baga in celula cu dinca.
7
2
Alt mare hotoman, un mincinos, un instigator!Mi-a aduc aminte ce show a facut cu nepoata aia disparuta. Pana atunci nici n-o cunostea, dar a vrut sa-si faca imagine, sa candideze la presedintia tarii. A speculat pe emotia romanilor si pe naivitatea lor , si a iesit vejelios in fata cu fetita aia. Si el pe la spate facea cursuri cu imore despre sex. In Romanica, ala care tipa mai tare e cel mai escroc, si cel mai crezut de rumani.
9
2
De ce plmea nu ii cereți lui Ciuca și Bode diploma de doctorat ?
5
1
Inteleg ca cei care l-au angajat sunt de departe principalii vinovati, nu cumpanasu sau eventual si el dar intr-o masura mult, mult mai mica; acuzatia dna miroase a facatura si este cel putin jenanta ca sa nu folosesc cuvintele mai tari pe care le merita; dna pierde timpul pe bani publici cu cazuri ca asta
1
5

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369