REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.9° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
10.9° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Alexandru: Impactul bugetar pentru plata ajutorului de şomaj este de 4 miliarde de lei; calculul a fost făcut pe perioada decretului

Alexandru: Impactul bugetar pentru plata ajutorului de şomaj este de 4 miliarde de lei; calculul a fost făcut pe perioada decretului

Replica API 30 martie 2020 | 00:00 845

Violeta Alexandru

Impactul bugetar al ajutorului acordat de stat pentru plata şomajului tehnic este de patru miliarde de lei şi scenariul ajunge până la un milion de contracte, însă acesta a fost calculat doar pe perioada decretului privind instituirea stării de urgenţă pe teritoriul României, a declarat, sâmbătă după amiaza, ministrul Muncii, Violeta Alexandru.

"Noi am pregătit un scenariu care merge până la un milion de contracte şi impactul bugetar comunicat de Finanţe este de patru miliarde de lei, dar vom avea în vedere evaluări periodice în funcţie de numărul de solicitări pe care le primim. Impactul a fost făcut pe perioada decretului. Noi vorbim de această măsură în relaţie cu decretul pe care domnul preşedinte (Klaus Iohannis - n. r.) l-a emis. Ministerul de Finanţe face împreună cu noi simulări şi le vom comunica la momentul oportun în funcţie de evoluţia lucrurilor", a afirmat Violeta Alexandru, la Digi 24.

Potrivit şefului de la Muncă, această sumă este acoperită de Ministerul Finanţelor, iar o parte din aceste cheltuieli vor fi recuperate de la Comisia Europeană.

"Ministerul Finanţelor acoperă această sumă. În paralel, noi facem eforturi prin Ministerul Fondurilor Europene, lucrăm în echipă, pentru ca o parte din aceste cheltuieli să poată fi ulterior recuperată de statul român, prezentat un deviz pentru Comisia Europeană în vederea rambursării sumelor. Acest lucru nu are legătură cu fondurile pe care le acordăm angajatorilor. Este o procedură internă a Guvernului român în relaţie cu Comisia Europeană", a menţionat ea.

Violeta Alexandru a adăugat că plăţile către angajatori pentru susţinerea şomajului tehnic vor putea începe în aprilie.

"Noi ne aşteptăm ca de la începutul lunii aprilie angajatorii care deja au înscris persoanele cărora le vom acorda şomaj tehnic prin procedura pusă la punct de guvern să înainteze cererea însoţită de declaraţia pe propria răspundere şi să putem începe efectuarea plăţilor imediat", a spus ministrul, potrivit Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cand o aud pe asta, imi dau seama ca mi se face dor de Dancila
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369