REPLICA ONLINE CONSTANTA

17° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Alexandru Mazăre şi Mircea Titus Dobre au plantat puieţi la Valu lui Traian

Alexandru Mazăre şi Mircea Titus Dobre au plantat puieţi la Valu lui Traian

Replica API 17 noiembrie 2012 | 00:00 409

"Orice copac pus în pământ înseamnă o viaţă în plus"

"Orice copac pus în pământ înseamnă o viaţă în plus"

În urmă cu patru ani, Consiliul Judeţean Constanţa a înfiinţat perdele forestiere, astfel încât culturile să fie protejate împotriva vicisitudinilor naturii. Şi Primăria Valu lui Traian beneficiază de acest program de trei ani, iar el continuă şi astăzi. Vineri, senatorul Alexandru Mazăre - candidatul USL pe Colegiul 3 Senat, şi consilierul judeţean Mircea Titus Dobre - candidatul USL pe Colegiul 7 Camera Deputaţilor, s-au aflat în localitatea lui Florin Mitroi, unde au ajutat la plantarea unei perdele forestiere care delimitează extravilanul comunei de extravilanul localităţii Cumpăna.

Primarului Florin Mitroi a fost gazda celor doi parlamentari care au participat la o acţiune de împădurire cuprinsă în Programul de plantare a perdelelor forestiere, respectiv de montare a solariilor pentru legumicultură din cadrul programului "Consumaţi produse româneşti". Alexandru Mazăre şi Mircea Titus Dobre nu au stat degeaba, au pus şi ei mâna la treabă şi au plantat puieţi. Orice copac plantat, înseamnă o viaţă în plus, spune senatorul Alexandru Mazăre. "Discutăm despre o perdea care va delimita extravilanul Valu lui Traian de extravilanul localităţii Cumpăna Am spus întotdeauna, astfel de acţiuni sunt absolut vitale pentru noi şi orice copac pus în pământ înseamnă o viaţă în plus". Dobre consideră că acest program ar trebui urmat şi al nivel naţional. Este un program foarte important pentru judeţul Constanţa. Acest proiect ar trebui să continue şi la nivel naţional pentru că, după cum ştiţi, sud estul României este afectat de o secetă foarte mare", a declarat Mircea Titus Dobre, candidat pentru Camera Deputaţilor în Colegiul 7 şi consilier judeţean. Primarul comunei Valu lui Traian, Florin Mitroi, este convins că acest program demarat de Consiliul Judeţean va da randament maxim. "Din cauza secetei accentuate din ultimii ani atât în Dobrogea şi nu numai, CJC a luat o decizie acum trei ani de înfiinţare a unei pepiniere pentru tot judeţul Constanţa, pentru ca fiecare primărie din judeţ să primească gratuit aceşti puieţi pentru înfiinţarea unei perdele de protecţie. Am fost şi noi printre cei care s-au înscris şi am înfiinţat, de acum trei ani, în jur de 12 hectare şi continuăm cu pregătirea altor suprafeţe pentru a face cât mai multe perdele de protecţie pentru că s-a dovedit că dau un randament foarte bun", a declarat edilul localităţii Valu lui Traian, Florin Mitroi. Împreună cu oaspeţii săi, Mitroi a mers la un localnic care a beneficiat de un solar din partea CJC, prin programul "Consumaţi produse româneşti", solar care-l va ajuta ca vara viitoare să iasă pe piaţă cu produse sută la sută naturale, ecologice.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218