REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
20.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Alexandru Mazare: "Vizita lui Geoana la Vantu ne-a ingropat pe toti"

Alexandru Mazare: "Vizita lui Geoana la Vantu ne-a ingropat pe toti"

Replica API 14 decembrie 2010 | 00:00 148

Presedintele Senatului, suspendat 6 luni din partid

Presedintele Senatului, suspendat 6 luni din partid

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a fost suspendat din Partidul Social-Democrat pe termen de şase luni, după declaraţiile făcute săptămâna trecută, prin care îl acuza pe Victor Ponta, preşedintele acestei formaţiuni politice, că i-ar fi sugerat să mintă după vizita la reşedinţa lui Sorin Ovidiu Vântu, dinaintea alegerilor prezidenţiale. Chiar dacă nu sunt pregătiţi pentru a sancţiona pe cel care a condus partidul atâta timp şi mai ales pe al doilea om în Stat, social democraţii acuză totuşi purtarea lui Geoană faţă de PSD şi faţă de actualul lider. Senatorul PSD de Constanţa, Alexandru Mazăre, califică acest fapt ca fiind "o situaţie nefericită pentru PSD".

"În primul rând nu trebuia să facă acele declaraţii. Îmi aduc aminte cum le-am resimţit. Şi să nu mai vorbim de acea vizită care ne-a îngropat pe toţi. Sper ca în 6 luni, cât va dura suspendarea sa, să-şi revizuiască atitudinea şi să revină lângă partid cu experienţa sa", spune Mazăre. Senatorul este de părere că Geoană nu va părăsi partidul, mai ales că acesta nu i-a retras sprijinul pentru funcţia pe care o are în Senat. "Plus că are un ataşament deosebit faţă de PSD", a încheiat Mazăre. Scenariile sunt diferite şi fiecare se aşteaptă la... orice. Deputatul PSD de Constanţa, Antonella Marinescu, declară că, din punctul ei de vedere, avem de-a face cu un joc. "Jocul a fost început de Geoană. Faptul că a început să lovească în partid şi în Victor Ponta, este o greşeală. Când Geoană a pierdut alegerile, a făcut-o pe mâna lui. Partidul a muncit şi i-a făcut campanie. Dar părerea mea personală este că Geoană îşi pregăteşte plecarea către UNPR, având în vedere relaţia bună pe care a avut-o cu Cristian Diaconescu sau spre PC, ştiută fiind relaţia bună dintre el şi Voiculescu". Deputatul, care subliniază faptul că vorbeşte doar în numele său şi nu reprezintă vocea partidului, mai spune că Geoană şi-ar fi pregătit singur suspendarea tocmai pentru a pleca din partid. "Ca să se ajungă la aşa ceva, trebuie să calci rău pe bătături pe cineva pentru a-l aduce în situaţia de a aplica o astfel de sancţiune. Dar suspendarea sa dovedeşte că Ponta nu îi face jocul. Mai are o şansă să îşi revină", mai spune Marinescu. Ea este de părere că Geoană a greşit foarte mult când l-a atacat pe Ponta. "Nu spun că Ponta este cel mai bun conducător, dar are multe de învăţat. Dacă nu ar fi luat nici o măsură împotriva lui Geoană şi l-ar fi lăsat să-l atace în continuare, ar fi dat dovadă de slăbiciune", mai spune deputatul social democrat. Cu toate acestea, deputatul PSD susţine că partidul nu-şi permite să-l piardă pe Mircea Geoană, care este al doilea om în stat. Senatorii puterii nu sunt de acord cu hotărârea lui Ponta. "Nu mă surprinde decizia lui Ponta de a-l suspenda pe Geoană pentru şase luni. Se demonstrează astfel că în partidul stat, democraţia este doar o vorbă. Au încercat să-i pună lui Geoană pumnul în gură. Este o greşeală să-l sancţionezi cu suspendarea pe preşedintele Senatului. Este, totuşi, al doilea om în stat. Nu este o decizie bună", spune senatorul PDL de Constanţa, Mircea Banias.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102