REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.1° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Alexandru Rafila contrazice OMS, din care face parte: asimptomaticii sunt sursă de infectare

Alexandru Rafila contrazice OMS, din care face parte: asimptomaticii sunt sursă de infectare

Replica API 30 iunie 2020 | 00:00 1022

Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, contrazice Organizația Mondială a Sănătății, din care face parte, ca reprezentant al României.

Alexandru Rafila

Rafila susține că asimptomaticii sunt surse de infectare cu coronavirus, asta deși OMS a explicat că asimptomaticii transmit arareori infecția. De altfel, România e singura țară care internează cu forța bolnavii asimptomatici.

"Nu cred că în România avem o contabilizare a cazurilor transmise de simptomatici și asimptomatici. Unele persoane sunt asimptomatice și apoi devin simptomatice, altele rămân asimptomatice pe tot parcursul infecției. Cunosc cazuri care s-au îmbolnăvit de la asimptomatici, iar aceștia au fost descoperiți ulterior. Unii sunt internați asimptomatici, iar după o săptămână încep să aibă simptome. Nu e rău ca ei să fie izolați, așa sunt toate recomanările. Discuția e unde să fie ei izolați. În Italia, de exemplu, au izolat asimpromaticii în hoteluri. Discuția aceasta legată de internarea cu forța mi se pare ușor exagerată. A existat consimțământul pacientului", a declarat Rafila, conform România TV, citată de stiripesurse.ro.

Oficialii OMS au însă altă opinie.

„Din datele pe care le avem, se pare că este rar ca un individ asimptomatic să transmită mai departe virusul", a afirmat Maria van Kerkhove, epidemiolog OMS, într-o conferință de presă, conform CNBC.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
puneti comentariu unde nu i de comentat !
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218