REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Alexandru Rafila: Copiii ar trebui testați o dată pe săptămână, la școală

Alexandru Rafila: Copiii ar trebui testați o dată pe săptămână, la școală

Replica API 24 septembrie 2021 | 01:43 888

Alexandru Rafila este de părere că elevii ar trebui testați pentru COVID-19 cel puțin o dată pe săptămână, în școli. Medicul susține că această testare în scoli ar trebui să aibă rol de screening, scrie antena3.ro

Totodată, Rafila spune că, în momentul de față, există trei lucruri care ar trebui făcute astfel încât să nu apară focare în școli.

„În primul rând, adulții care trăiesc împreună cu copiii, părinții sau alte rude apropiate, ar trebui să fie vaccinate, asta e o măsură care previne îmbolnăvirea copiilor și sigur, dacă există copii cu vârsta mai mare de 12 ani în familie, e bine să fie vaccinați și ei”, spune Rafila.

În opinia sa, cea de-a doua măsură este legată de testarea măcar o dată pe săptămână a copiilor în școală, care ar detecta precoce anumite cazuri de infecție și lucrul ăsta trebuie organizat de către Ministerul Educației.

„Nu trebuie să ne gândim la lucruri extrem de birocratice, dimpotrivă, trebuie să fie o testare de screening, adică de depistare, care ulterior, dacă de exemplu un test este pozitiv, poate fi confirmat într-un laborator, nu e nici un fel de problemă, dar lucrul ăsta trebuia organizat în timpul verii, acum până îl organizăm, se termină valul pandemic”, mai spune medicul.

Totodată, Rafila susține că aerisirea regulată a claselor este esențială.

„Cel de-al treilea lucru este bineînțeles legat de respectarea măsurilor din școală, de distanțare, în măsura posibilului. Eu nu sunt îngrijorat de exemplu de îmbolnăvirea copiilor de către cadrele didactice, chiar dacă sunt nevaccinate, pentru că acolo există o anumită distanțare, atât cadrele didactice cât și copiii poartă mască, deci riscurile de îmbolnăvire sunt mai mici. În plus, un lucru care este esențial și care este recomandat cu tărie și de OMS și de Centrul European de Control al Bolilor, este aerisirea foarte bună a claselor în pauze”, a concluzionat medicul Alexandru Rafila, potrivit Mediafax.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Copii trebuie testati o data pe an la scoala si de doua ori pe zi la golf ! Asa vrea kalaul !
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920