REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Alexandru Rafila critică Guvernul

Alexandru Rafila critică Guvernul

Replica API 13 septembrie 2020 | 00:00 1237

Președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a spus la Digi24 că soluția mai potrivită pentru aplicarea celor trei scenarii privind revenirea la școală ar fi fost adaptarea lor la nevoile fiecărei unități școlare.

„Trebuie să fim flexibili. Chestiunea asta cu împărțirea în zone galbene și verzi, sau roșii trebuie să fie adaptabilă fiecărei școli. Nu contează numai numărul de cazuri care se înregistrează într-o anumită localitate, incidența aceea acumulată din ultimele două săptămâni, contează școala cum este din punct de vedere al spațiilor, al condițiilor igienico-sanitare, al numărului de elevi din fiecare clasă.

Cred că e normal ca în zonele verzi, unde înghesuiala e prea mare, să aplici pentru un scenariu hibrid, în zonele galbene, unde numărul de elevi din clasă este mic, să poți să mergi pe un scenariu similar zonei verzi.

Această aplicare nediscriminatorie, ținând cont doar de criteriul incidenței cumulate, nu e cea mai fericită și cred că ar putea să fie reevaluată în următoarele săptămâni, ținând cont de condițiile pe care le oferă fiecare școală și de numărul de elevi din fiecare școală.

Una este, de exemplu, într-o zonă cu scenariul galben să lucrez alternativ la copiii din clasele gimnaziale în două serii, dacă în clasă sunt 36 de copii, și altă situație dacă în clasă sunt 15 copii, cum de exemplu este în foarte multe școli din mediul rural. Acolo nu e nevoie să vină alternativ, poate să vină permanent la școală, pentru că sunt puțini copii.

Chestiunile astea trebuie foarte bine reglate, dar din păcate prevederile din actele normative actuale nu menționează explicit această posibilitate de adaptare a programului școlilor ținând cont de condițiile pe care le oferă școala în mod strict și lucrul ăsta generează fie neînțelegeri, fie tensiuni, fie imposibilitatea asumării unor măsuri de către conducerea școlilor”, a declarat Alexandru Rafila, scrie știripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Corect ce spune Rafila.Dar din birou teoria e perfecta, pe cand in teren realItatea e alta. Comunicarea ministerului educatiei cu teritoriile practic nu exista. Nu vii si dai directive, ci astepti sa primesti informatii de la fiecare judet cu scenariul facut de fiecare scoala in parte in functie de spatiu, numar de elevi, material informatic disponibil, cadre didactice calificate sau suplinitori si nu in ultimul rand starea de sanatate a elevilor cat si a familiei lor.Ii chemi la scoala pe cei de la liceu in an terminal, dar fara aviz medical, ca asa prevede nu stiu ce ordin !
1
0
Rafila gata te schimba orban de la oms c- ai avut indrazneala sa- l critici o ei pe urmele lui cercel cum va permteti sa vorbiti de rau guvernul cand werner a spus ca guvernul si- a facut datoria da ciuma rosie este devina pt inmultirea persoanelor contaminate ps, psd
6
1

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102