REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.5° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Alexandru Rafila, despre cel mai optimist scenariu: România ar putea reveni la normal în septembrie

Alexandru Rafila, despre cel mai optimist scenariu: România ar putea reveni la normal în septembrie

Replica API 28 februarie 2021 | 00:00 1032

Profesorul Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, spune că soluția pentru scăderea transmisibilității virusului este vaccinarea și că este important să poată fi vaccinați 100.000 de oameni pe zi. El a adăugat că, în cel mai optimist scenariu, România ar putea reveni la normalitate spre sfârșitul lui septembrie.

"Noi ne aflăm în competiţie între viteza cu care vaccinăm şi răspândirea bolii. Cu cât vaccinăm mai mult, cu atât scade intensitate transmiterii. Lucrul acesta se vede deja în ţările care au vaccinat mulţi cetăţeni, precum Israel. Opinia mea este că putem avea o vară ceva mai liniştită, şi nu mă refer neapărat la numărul de doze administrate în prezent.

Important este să putem administra până la 100.000 de doze pe zi.

Este o ţintă care trebuie atinsă pentru a spera că se poate realiza într-o perioadă rezonabilă imunizarea a 70% din populaţie. Ce se va întâmpla peste 2-3 luni depinde foarte mult de cum ne pregătim acum", a spus Alexandru Rafila.

În acest context, el a subliniat că este important să se păstreze interesul oamenilor pentru vaccinare și că România ar putea reveni la normalitate în cel mai optimist scenariu în septembrie.

"Cred că scenariul cel mai optimist este spre sfârşitul lunii septembrie. Atunci am putea să revenim la normal. Lucrul acesta nu poate fi, evident, garantat de nimeni. N-avem cum să ştim dacă nu vor apărea tulpini modificate, emergente, care să producă îmbolnăviri la persoane care deja au fost vaccinate. Sigur că sper din tot sufletul ca acest scenariu să nu se întâmple, însă discutăm de un virus variabil din punct de vedere genetic", a declarat Rafila la Antena3.

El a explicat că la nivelul Agenţiei Europene a Medicamentului, s-a discutat ca, dacă este produsă o nouă variantă a unui vaccin, procedura de aprobare să fie foarte rapidă – una-trei luni – pentru că sunt condiţii similare de producţie, relatează digi24.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
tot felu de jegosi!
3
0
Ieri am fost planificata la vaccin la pavilionul expozitional. Desi am peste 55 de ani, o asistenta de la receptie, cu gura mare a insistat sa ma vaccinez cu AstraZeneca. Desi am insistat ca AstraZeneca a fost testat doar pentru grupa 18-55 ani, respectiva a devenit irascibila. Probabil, din obisnuinta, astepta plicul cu bani. Asa ca am renuntat la vaccin. Si nu a fost singurul caz de acest gen.
6
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218