REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.2° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Alexandru Rafila, despre riscul dezinformării în perioada pandemiei: 'Mesajele trebuie dublate și de exemplul personal al celor care ies în spațiul public'

Alexandru Rafila, despre riscul dezinformării în perioada pandemiei: 'Mesajele trebuie dublate și de exemplul personal al celor care ies în spațiul public'

Replica API 3 august 2020 | 00:00 991

Președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a vorbit, într-o intervenție la Realitatea Plus, despre riscul dezinformării în perioada pandemiei. ”Mesajele trebuie dublate și de exemplul personal al celor care ies în spațiul public”, a transmis reprezentantul României la OMS.

Alexandru Rafila a transmis că mesajele care neagă existența noului coronavirus nu ar trebui promovate în mass-media, subliniind că acestea nu trebuie confundate cu libertatea de exprimare. ”Partea de comunicare este esențială pentru a putea controla pandemia. Cei care se opun vaccinării sunt cei care neagă și existența virusului și îndeamnă la nerespectarea regulilor. Aderența populației la astfel de reguli se poate face doar dacă înțelege că trebuie să fie un partener. Mesajele pe care le trimitem trebuie să țină cont de starea oamenilor într-un anumit moment. Cel de acum trebuie analizat din punct de vedere sociologic. Mesajele trebuie dublate și de exemplul personal al celor care ies în spațiul public”, a spus acesta la Realitatea Plus.

Reprezentantul României la OMS a transmis și că mesajele anticoronavirus, lansate la nivel internațional, au un numitor comun și un rol destabilizator.

”Mesajele negative, inclusiv sub formă de video, apar simultan în mai multe țări și sunt adaptate fiecărei țări. Nu cred că este doar o presupunere. Concertarea mesajelor care pun la îndoială capacitatea sistemelor de sănătate de a gestiona criza și sădesc neîncrederea oamenilor au un numitor comun”, a conchis Rafila, potrivit ştiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pur adevar...vezi ca salariul minim a crescut demult.Tot putin este dar nu ce a berezi tu
0
0
Informatie pur adevar. Cand ziua de munca este 40 lei net la Sensiblu vinde o masca cu 5 lei si 40 de bani. Muncesti pentu 8 masti si in rest fluieri. Fantastic dar adevarat.
1
2
Mars ma parsivule. Cine vrea sa poarte masca sa poarte cine nu nu. De ce suntem obligati in gatu mamii voasrte?
0
0
Ok, dar cum putem dovedi ca hydroxychloroquina este ineficienta din moment ce stergem toate marturiile doctorilor care au folosit si a dat rezultate pozitive? De ce doar si numai vaccinul este singura scapare?
1
0
Treaba se impute pe zi ce trece si incompetentii astia aflati la putere nu iau masuri ferme de frica sa nu piarda voturi.
1
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218