REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Alexei Navalnîi refuză să plece în Rusia, după externare: Opozantul lui Vladimir Putin rămâne în Germania

Alexei Navalnîi refuză să plece în Rusia, după externare: Opozantul lui Vladimir Putin rămâne în Germania

Replica API 25 septembrie 2020 | 18:09 1307

Opozantul rus, Alexei Navalnîi, victima unei tentative de otrăvire, nu se întoarce în Rusia. Purtătorul său de cuvânt a anunțat că recuperarea medicală a lui Navalnîi va mai ține câteva săptămâni și se va desfășura tot în Germania.

Alexei Navalnîi

Recuperarea lui Navalnîi va dura „mult timp” în Germania, a dezvăluit purtătorul său de cuvânt, referindu-se la „săptămâni” de îngrijire în clinica germană.

„Este logic, perioada de convalescenţă a lui Alexei Navalnîi va dura mult. El rămâne în Germania pentru moment, urmând să fie recuperat acolo. În mod clar nu este o chestiune de câteva zile şi probabil nici măcar câteva săptămâni", a spus Kira Iarmych, într-un program de pe Youtube difuzat joi seară, citată de Le Figaro, pteluat de stiripesurse.ro.

Pe reţelele de socializare, Navalnîi a povestit despre revenirea sa la viaţa normală.

„Planul este întotdeauna simplu: consult un fizioterapeut în fiecare zi. Poate un centru de reabilitare. Stau pe un picior. Recâştig controlul deplin al degetelor mele. Păstrez echilibrul”, a scris el pe Instagram.

Într-o postare pe Instagram, Navalnîi le-a mulţumit piloţilor avionului care a aterizat la Omsk, în Siberia, după ce i s-a făcut rău, salvându-i astfel viaţa.

”Planul asasinilor era simplu - să mă simt rău la 20 de minute după decolare, după 15 minute să-mi pierd cunoştinţa şi (...) după o oră să ajung într-un sac de plastic negru”, scrie el.

El le mulţumeşte, de asemenea, specilaiştilor ruşi de la Urgenţe care l-au preluat pe aeroportul din Omsk şi care i-au pus diagnosticul ”o otrăvire”, afirmă el, în timp ce spitalul a respins neîncetat, după aceea, acest diagnostic.

”Vă mulţumesc de asemenea vouă, priteni cărora nu vă cunosc numele. Sunteţi oameni buni”, continuă el.

Navalnîi îşi povesteşte pe reţele de socializare dificultatea de a-şi relua viaţa.

”Planul este mereu simplu: să văd un kinetoterapeut zilnic. Poate un centru de reeducare. Să stau într-un picior. Să-mi recâştig complet controlul asupra degetelor. Să-mi menţin echilibrul”, a scris el miercuri într-un mesaj postat pe Instagram, însoţit de o imagine în care apare pe o bancă într-un parc.

Opozantul a ieşit marţi din Spitalul Charité de la Berlin, unde a fost îngrijit timp de o lună de zile.

Kremlinul l-a anunţat pe Navalnîi că este ”liber” să se întoarcă în Rusia.

Potrivit purtătoarei sale de cuvânt, executori judiciari ruşi au blocat conturile bancare ale opozantului şi partea pe care o deţine din apartament, în august, în timp ce acesta se afla în comă.

Aceste măsuri, consideră Iarmîş, au legătură cu un contencios cu un om de afaceri sulfuros, considerat un apropiat al lui Vladimir Putin, Evgheni Prigojin, al lui Navalnîi şi al uneia dintre aliaţii săi, Liubov Sobol.

Trei laboratoare europene au ajuns la concluzia că Navalnîi, cel mai dur critic al lui Putin, a fost otrăvit cu un agent neurotoxic de tip Noviciok, conceput în scopuri militare în epoca sovietică. Capitalele occidentale i-au solicitat Rusiei să explice această situaţie şi să investigheze, însă Moscova a respins toate acuzaţiile.

Navalnîi a fost externat marţi din spitalul Charité din Berlin, unde a fost tratat timp de o lună. După aflarea veştii, Kremlinul i-a transmis că este „liber” să se întoarcă în Rusia.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ai perfecta dreptate
3
0
Ce vrajeli. Daca Putin dorea sa-l otraveasca o facea a la cart. Aici este o politica de doi bani. Nu sunt pro Putin, ai doresc tot Novociok-ul din stoc daca nu ne da inapoi Moldova, Insula Serpilor, Tezaurul Romaniei. Dar astacu Nvalnii este ca si cum ai spune ca Ceausescu s-a sinucis la Targoviste.
2
2

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614