REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
12.3° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Alfred Simonis: Kelemen Hunor nu e șeful lui Viktor Orban, ca să îl tragă la răspundere

Alfred Simonis: Kelemen Hunor nu e șeful lui Viktor Orban, ca să îl tragă la răspundere

Replica API 9 august 2022 | 00:00 884

Liderul deputaților PSD Alfred Simonis spune că ar fi vrut o reacție mai coerentă a UDMR, după discursul cu tentă rasistă al lui Viktor Orban de la Băile Tușnad.

Alfred Simonis

Alfred Simonis a condamnat declarațiile lui Viktor Orban de la Băile Tușnad, unde premierul Ungariei a vorbit despre puritatea rasei maghiare. „Sunt niște afirmații extrem de grave, sunt condamnabile, sunt niște afirmații care cred că sunt fără precedent la nivel de lider de Guvern în Europa cel puțin în ultimii 50 de ani, probabil (...). Aceste afirmații nu pot fi interpretate ca o scăpare de moment, pentru că s-au repetat și în alte ocazii, deci este o credință, un crez al domnului Orban”, a spus liderul deputaților PSD, la RFI, citează stiripesurse.ro.

Acesta susține că ar fi dorit o poziție mai coerentă a UDMR.

„Trebuie să facem totuși o delimitare, afirmațiile nu au fost făcute de Kelemen Hunor, ci de Viktor Orban. Kelemen Hunor nu este șeful lui Viktor Orban, ca să poată să-l tragă la răspundere. E adevărat, personal, aș fi vrut o poziție publică mai coerentă și mai asumată din partea UDMR, în ceea ce privește aceste afirmații ale liderului Guvernului de la Budapesta, însă în același timp nici nu am văzut o poziție prin care să afirme că le susține (...). E o discuție care trebuie să aibă loc în coaliție. Atât liderul PSD, cât și ceilalți lideri ai coaliției au spus că va avea loc o discuție pe această temă, în prima coaliție”, a adăugat social-democratul.

Întrebat dacă UDMR-ul ar trebui scos de la guvernare, Alfred Simonis a răspuns: „Opinia mea este că în România, în acest moment, avem un Guvern cu o largă majoritate, suntem într-un context internațional complicat, întreaga planetă se află într-o criză care începe să fie de proporții, în urma agresiunii Rusiei în Ucraina. În acest context, n-aș vrea să fac afirmații hazardate și n-aș vrea să iau decizii, dacă ar fi decizia la mine, atât de abrupte, fără să fac o analiză de ansamblu, atunci când o iau”.

Întrebat dacă PSD nu are o problemă să stea la aceeași masă în coaliție cu UDMR, deputatul social-democrat a spus că „dacă acele declarații erau făcute de cineva de la UDMR, am fi avut o

dificultate în a mai sta la masă cu dânșii. Faptul că tac e o chestiune care mie, personal, nu-mi place, dar de aici până la a nu mai sta la masă cu aceștia e drum lung”.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mai Simonis unguri de 32 de ani ne tin cu chiloti in vine si voi politicieni impreuna cu ei va bateti joc de noi romani,mai Hozulache,
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218