REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.1° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
18.1° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Alianţa Creştin-Liberală vrea să-l sperie pe Victor Ponta cu moţiunea de cenzură

Alianţa Creştin-Liberală vrea să-l sperie pe Victor Ponta cu moţiunea de cenzură

Replica API 13 septembrie 2014 | 00:00 218

Gesturi de precampanie

Gesturi de precampanie

Alianţa Creştin-Liberală a depus, vineri, moţiunea de cenzură împotriva Guvernului. Intitulată "Victor Ponta pune în pericol statul de drept. Opriţi fraudarea alegerilor de către PSD", moţiunea vizează Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului privind modificarea şi completarea Legii pentru alegerea Preşedintelui României şi Ordonanţa de Urgenţă privind migraţia aleşilor locali. Potrivit preşedintelui PNL, Klaus Iohannis, cele două acte normative au fost promovate de premierul Victor Ponta pentru "a-şi crea un avantaj electoral prin legalizarea turismului electoral şi a votului multiplu, a migraţiei politice la nivelul aleşilor locali practicând mita, şantajul şi presiunea politică asupra primarilor", completat de preşedintele PDL, Vasile Blaga, care a susţinut că "toate acţiunile Guvernului din ultimele luni dovedesc intenţia clară de fraudare masivă a alegerilor. PSD-ul şi Victor Ponta sunt conştienţi că, cinstit, nu pot câştiga alegerile prezidenţiale şi, de aceea, au pus la punct acest plan pentru a frauda", a declarat Blaga.

Potrivit articolului 113 din Constituţia României, Camera Deputaţilor şi Senatul, în şedinţă comună, pot retrage încrederea acordată Guvernului prin adoptarea unei moţiuni de cenzură, cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor.

171 de parlamentari ai ACL susţin moţiunea de cenzură anunţată de liderii formaţiunii. De asemenea, ACL negociază şi cu PP-DD, de la care speră să obţină sprijin în Parlament. "Deocamdată analizăm această propunere pe care ne-au făcut-o şi nouă. Cel târziu luni sau marţi dimineaţă vom avea o poziţie vizavi de această moţiune de cenzură", a declarat preşedintele PP-DD, Simona Man.

Dacă PP-DD se mai gândeşte, surpriza vine de la PMP, care a anunţat că va susţine moţiunea de cenzură a ACL. "Suntem de acord cu ambele propuneri pentru moţiune şi le vom susţine, însă corect ar fi fost să fim consultaţi înainte de a fi iniţiată. Categoric da. Susţinem moţiunea de cenzură", a declarat "popularul" Eugen Tomac.

Moţiunea de cenzură a ACL a stârnit hohote de râs în PSD, care, alături de partenerii politici de la UDMR, PC şi UNPR, se bucură de o confortabilă majoritate. Purtătorul de cuvânt al PSD, Dan ova, susţine moţiunea de cenzură a opoziţiei este "o sfidare", întrucât singurul politician arestat pentru şantaj este un membru al PDL, făcând referire la primarul PDL din Rădăuţi. De asemenea, Şova a profitat de ocazie să îşi exprime din nou convingerea că ACL colaborează excelent cu preşedintele Traian Băsescu. "Legat de restul acuzaţiilor aduse de cei din ACL, ele nu fac decât să confirme colaborarea perfectă între domnii Iohannis şi Băsescu. Domnul Iohannis a ieşit astăzi cu punctajul pe care l-a avut preşedintele Băsescu acum câteva zile, când a formulat acuzaţii similare. Probabil că domnul Iohannis a printat stenograma conferinţei de presă a preşedintelui Băsescu şi a citit-o pur şi simplu în ieşirea de astăzi", a mai spus Şova.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218