REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Alianţă pentru alegerile locale în Bucureşti între Pro România şi formaţiunea lansată de Robert Negoiţă

Alianţă pentru alegerile locale în Bucureşti între Pro România şi formaţiunea lansată de Robert Negoiţă

Replica API 27 iulie 2020 | 00:00 704

Pro România, partid condus de Victor Ponta, şi formaţiunea lansată de primarul sectorului 3, Robert Negoiţă, Partidul Bucureşti 2020, vor constitui o alianţă în perspectiva alegerilor locale din Capitală.

Alianţa Pro Bucureşti 2020 a fost prezentată, duminică, într-o conferinţă de presă, de Ponta şi Negoiţă.

Victor Ponta a spus că îl susţine pe Robert Negoiţă pentru Primăria sectorului 3, dar şi pentru Primăria Capitalei - atât în 2020, cât şi în 2024.

În schimb, Negoiţă a precizat că lansarea candidaţilor acestei alianţe va fi stabilită ulterior.

"Victor a fost un bun prim-ministru (...) un om cu capacitate şi cu siguranţă ar putea să fie un foarte bun primar general (...) Bine era şi confortabil acolo unde eram. Mai candidasem de două ori, nu era aşa de multă bătaie de cap, organizare politică (...) dar nu am ales ce e bine, uşor şi confortabil pentru mine", a declarat edilul sectorului 3, scrie Agerpres.

Negoiţă a adăugat că e de datoria lui să aleagă ce este bine pentru comunitate.

"Anul trecut, la europarlamentare, am spus foarte clar că nu voi merge la Parlamentul European, pentru că eu cred că trebuie să fac mai mult în Bucureşti, dar am fost primul loc pe listă tocmai pentru a arăta că îmi susţin colegii din Pro România (...). Acum, pentru Alianţa Pro Bucureşti o să fim amândoi (Ponta şi Negoiţă - n.r.) candidaţi, în aşa fel încât să sprijinim proiectul", a spus, la rândul său, Ponta.

Liderul Pro România a menţionat că preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, i-a comunicat că i-ar fi greu să se angreneze într-un proiect politic concret, deoarece consideră că nu ar trebui să fie alegeri în septembrie, pentru că ar fi mult prea periculos pentru sănătatea publică.

"Vreau să construim o alternativă. Am început discuţii şi suntem destul de avansaţi despre candidaţii la sector, despre candidaţii noştri la Consiliul General, Consiliile Locale şi mai ales proiectele pe care noi să le susţinem şi oricine nu e prizonier al binomului PSD-PNL trebuie să aibă o alternativă în Alianţa Pro Bucureşti 2020", a susţinut Ponta.

Negoiţă a menţionat că democraţia înseamnă dreptul de a alege. "Ca să putem să ne exercităm acest drept, trebuie să avem de unde alege (...). Acesta e un obiectiv al nostru - de a propune o alternativă şi nu doar atât, noi chiar ne propunem să fim altfel. Primarul în esenţă, că el e de sector, că el e primar general, trebuie să fie un om gospodar şi muncitor, de dimineaţă până noaptea, în oraş, pe teren, pe şantier, în organizare, în preocupare, nu pe televizor toată ziua", a declarat Negoiţă.

Întrebat de jurnalişti referitor la faptul că social-democraţii spun că ar trebui să nu mai fie primar, Negoiţă a răspuns: "Asta e o ticăloşenie marca PSD. (...) Haideţi să ne ducem la spiritul legii, care în mod normal interzice unui primar care a câştigat pe lista unui partid să facă traseism politic că-i este mai bine. Eu am trecut prin perioade foarte complicate cu PSD şi nu am plecat din PSD, chiar dacă nu meritau să stau eu acolo (...) M-am retras şi m-am exclus singur eu din PSD. Dacă sunt atât de rău, de ce nu mă exclud dânşii din partid? (...) Cum să lase sectorul 3 (...) fără primar? Asta înseamnă responsabilitate din partea lor? (...) Sau eu datorită chesiunii ăsteia ar trebui să stau ostatic în PSD? (...) Am stat până acum".

Ponta crede că reprezentanţii PSD ar trebui să se întrebe de ce primarii buni vor să plece din PSD. Ponta a menţionat că primarul din Bacău e alături de Pro România de peste un an, aşteaptă hârtia că a fost exclus din PSD şi nu o primeşte, că şi primarul din Slobozia aşteaptă hârtia, iar recent primarul de la Giurgiu a spus că va fi alături de Pro România.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108