REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
23.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Alienware Concept UFO prezentat la CES 2020. Poate fi acesta viitorul gaming-ului?

Alienware Concept UFO prezentat la CES 2020. Poate fi acesta viitorul gaming-ului?

Replica API 29 ianuarie 2020 | 00:00 227

Alienware a comapaniei Dell sunt cel mai bine cunoscuți pentru calculatoarele și laptop-urile de gaming solide pe care aceștia le fabrică, dar anul acesta, la CES, Alienware a prezentat un prototip inspirat de succesul anului trecut, Nintendo Switch. Concept UFO, după cum a fost numit, este ca un computer de dimensiuni reduse, ce vine cu controlere detașabile și un dock pentru a îl putea conecta la televizor sau monitor.

Concept UFO este alcătuit din patru piese. Cea de bază reprezintă un device cu un display touchscreen de 8 inch și o rezoluție de 1900x1200 pixeli, ce încorporează bateria și toate componentele grafice și de procesare. Mai are două controlere ce se atașează printr-un sistem magnetic foarte bine conceput și o unitate de tip ”hub”, asemăcătoare cu sitemul de prindere al controlerelor Joy-Con, ce permite celor două jumătăți de controler să se combine pentru a forma un controler de sine stătător. Cu acest controler te poți juca fie pe unitatea principală, care are un suport încorporat), fie conectat la un monitor.

Alienware laptop – oferte (link)

Sitemul de operare pe care îl utilizează acest prototip este Windows 10, cu un launcher personalizat , iar majoritatea jocurilor, precum Mortal Kombat 11, F1 2019 sau Rocket League funcționează funcționează fără nici o problemă. Este cert faptul că calitatea grafică nu este aceeași ca a unui Alienware laptop sau PC, dar este suficientă pentru acest device.

Faptul că Concept UFO rulează untilizând Windows 10 este avantajul pe care îl are față de Nintendo Switch. Nintendo Switch nu face decât să ia jocuri disponibile pe consolă, precum The Witcher sau Skyrim, și să le facă disponibile într-o formă în care sp poată fie jucate oriunde. Dar acest lucru presupune ca jocurile să fie transpuse într-o versiune de consolă, iar acest lucru poate însemna o calitate grafică mult mai mică și performanțe reduse. Concept UFO este un dispozitiv portabil care, pentru că rulează Windows 10, îți pune la dispoziție orice joc pe care l-ai fi putut juca în mod normal pe un Alienware laptop sau computer.

Cei de la Alienware au refuzat să ofere orice specificații legate de componentele grafice sau despre hardware, iar astfel nu se poate face o listă clară a specificațiilor acestui dispozitiv. Se speculează că ar folosi un procesor Intel Core de generația a 10-a. Nu se poate ști exact nici cât poate ține bateria, iar cum Nintendo Switch nu poate rezista foarte multe ore departe de o priză, nici Concept UFO nu poate fi foarte departe. Sistemul de răcire reprezintă un alt semn de întrebare. Având în vedere cerințele grafice, este clar că este nevoie de un sistem de răcire suficient de bun încât să facă față.

Alienware laptop – oferte (link)

Prototipul Concept UFO prezintă port-uri USB-C pe partea de sus și de jos a device-ului. Acestea pot fi folosite pentru a încărca dispozitivul sau pentru a îl conecta la un monitor extern. Pentru că rulează Windos 10, de asemenea, poți conecta un mouse și o tastatură pentru a îl utiliza ca un PC de sine stătător.

Ca și design, Concept UFO cântărește puțin sub un kilogram, dar este destul de confortabil pentru a fi ținut în mână. Este compus dintr-un plastic tare, alb, cu accente sub formă de hexagon, linii și unghiuri ascuțite, ce confirmă apartenența device-ului în familia Alienware, făcându-l să arate cu adevărat extraterestru.

Nu există încă vreo confirmare din partea companiei în legătură cu producerea acestui nou concept, dar chiar și la acest stadiu incipient, reprezintă o viziune îndrăzneață asupra a ceea ce ar putea reprezenta gaming-ul în viitor. Momentan, Concept UFO reprezintă doar un prototip, însă, este un prototip ce a deschis destule discuții printre fanii jocurilor video. Chiar dacă Concept UFO ajunge pe piață sub această formă sau nu, este interesant de văzut încotro se va îndrepta Alienware în legătură cu acest prototip.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Muie golanului pesedist Babu
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367