REPLICA ONLINE CONSTANTA

20° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Alimente care ajută la calmarea simptomelor Covid. Ce alimente trebuie să evitați cu orice preț

Alimente care ajută la calmarea simptomelor Covid. Ce alimente trebuie să evitați cu orice preț

Replica API 8 august 2022 | 00:00 716

Pe lângă faptul că ajutați la recuperare, uneori doriți doar ceva care să vă ajute să vă simțiți mai bine. Simptomele COVID variază în funcție de persoană și variantă, dar iată ce alimente pot ameliora unele simptome comune:

Alimente care ajută la calmarea simptomelor Covid:

1. Febră

Apelați la băuturi cu conținut scăzut de zahăr adăugat, cum ar fi apă plată minerală, ceai fierbinte sau cu gheață, apă de cocos și băuturi sportive cu conținut scăzut de zahăr sau băuturi de rehidratare.

„A avea un pic de zahăr ajută de fapt să atragă electroliți precum sodiul și potasiul în organism, ceea ce ajută apoi la promovarea retenției de apă”, explică nutriționistul Laura Iu, potrivit goodhousekeeping.com.

De asemenea, puteți face propria băutură cu electroliți cu rețeta ușoară a lui Iu: 3 ½ căni de apă + 1 cană de suc 100% + 1/2 linguriță sare.

2. Tuse sau durere în gât

Aceste alimente sunt bogate în nutrienți și , de asemenea, super reconfortante: smoothie-uri, supe, curry și tocane.

„Amestecarea mierii crude sau de Manuka cu ceai sau apă fierbinte poate fi un remediu util pentru durerea în gât și tuse. În plus, aceste tipuri de miere sunt o sursă bună de antioxidanți și au proprietăți antibacteriene și antifungice pentru o putere suplimentară de combatere a infecțiilor”, spune Iu.

Sau încercați să faceți o băutură înghețată, care se simte bine în gât și are un gust foarte grozav. Amestecă un shake de proteine ​​cu o banană congelată și puțină apă sau laptele preferat.

3. Diaree

Va trebui să vă creșteți aportul de fibre solubile – adică tipul de fibre care absoarbe lichide în tractul digestiv și ajută la încetinirea activității. Alimente precum fulgii de ovăz, fasolea, orzul și merele se încadrează sub această umbrelă.

4. Greață sau vărsături

Concentrează-te pe porții mici sau de mărimea unei gustări și optează pentru alimente fade, care sunt ușor de digerat, precum pâine prăjită, biscuiți, orez și covrigei.

Ghimbirul poate ajuta, de asemenea, să vă alinieze stomacul.

Alimente de evitat dacă aveți Covid

În general, este o idee bună să limitați sau să evitați alimentele bogate în zahăr sau sodiu, precum și alcoolul.

De asemenea, renunțați la alimentele foarte procesate care au valoare nutrițională minimă, cum ar fi chipsurile, deserturile și bomboanele, citează doctorulzilei.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367