REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Alimente foarte ieftine, dar foarte sănătoase

Alimente foarte ieftine, dar foarte sănătoase

Replica API 14 mai 2020 | 00:00 857

În ultimii ani se pune tot mai mult accentul pe importantă unei alimentații sănătoase așa că popularitatea acestui subiect crește pe zi ce trece.

O alimentație sănătoasă nu presupune neapărat costuri foarte mari. Este adevărat că superalimentele precum quinoa, avocado sau sparanghelul nu sunt tocmai ieftine, însă există o sumedenie de alimente pe cât de accesibile, pe atât de sănătoase, scrie doc.ro.

Iată lista alimentelor foarte ieftine, dar foarte sănătoase:

Ouăle – cu un conținut redus de calorii (în jur de 77 calorii/ ou), acestea vin la pachet cu o serie de nutrienți de calitate superioară, în doze foarte mari. Spre exemplu, un ou conține vitamina B12, vitamina B2, vitamina A, vitamina B5 și seleniu din belșug. Datorită conținutului ridicat de proteine, ouăle sunt alimente extrem de recomandate în curele de slăbire întrucât mențin senzația de sățietate ore în șir.

Ouăle au, de asemenea, un conținut ridicat de cholina, nutrient care joacă un rol important în menținerea sănătății sistemului nervos.

Laptele și iaurtul natural – dacă provin de la o sursă de încredere, laptele, dar mai ales iaurtul natural au numai beneficii pentru sănătatea ta. Bogate în nutrienți și anticorpi, acestea hrănesc organismul, reduc alergiile, întăresc sistemul imunitar și nu conțin alți compuși rafinați. În cazul în care nu ai la dispoziție o sursă sigură de lactate naturale, alege-le întotdeauna pe cele de la magazine, pentru a preveni o serie de pericole.

Semințele de floarea soarelui – mult mai accesibile decât semințele de quinoa, semințele de floarea soarelui au și ele o mulțime de beneficii pentru sănătate. Un sfert de cană de semințe de floarea soarelui conțin mai bine de 60% din doză zilnică de vitamina E recomandată. Totodată, acestea conțin cantități mari de magneziu și au capacitatea de a reduce nivelul de colesterol “rău” din sânge. Bineînțeles, vei avea parte de aceste beneficii dacă alegi să consumi semințe de floarea soarelui crude și nesărate.

Semințele de dovleac – surorile semințelor de floarea soarelui, cunoscute în popor sub denumirea de semințe de bostan, au de asemenea o serie de beneficii pentru organism. În primul rând, acestea sunt o sursă generoasă de magneziu și zinc. Totodată, semințele de dovleac sunt bogate și în conținutul de acizi grași Omega-3. Semințele de dovleac sunt extrem de benefice pentru femeile aflate la menopauza, ajutând la ameliorarea simptomele specificei acestei etape.

Spanac crud – spanacul este un aliment autohton, care se găsește la tarabele din piețe la prețuri extrem de accesibile. Pe lângă nutrienții valoroși care se regăsesc în spanac, acesta îmbunătăţeşte memoria, combate semnele îmbătrânirii și previne instalarea Alzheimer.

Usturoiul – pe cât de ieftin este usturoiul, pe atât este de sănătos. Proprietățile sale antibiotice, antivirale, antifungice și antioxidante fac din acesta un aliat de preț al sănătății tale. Consumul de usturoi scade riscul de cancer, reglează tensiunea arterială și este benefic în tratarea osteoporozei.

Fasolea roșie – sățioasă, hrănitoare și ieftină, fasolea roșie trebuie neapărat să fie introdusă în alimentația ta. Bogată în fibre, calciu, potasiu și acid folic, această are o mulțime de beneficii pentru sănătatea ta. Alege fasolea roșie uscată, nu pe cea la conservă, pentru a te bucură din plin de beneficiile pe care această le are.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218