REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
11.5° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Alina Bica, ACHITATĂ în dosarul afaceristului Horia Simu

Alina Bica, ACHITATĂ în dosarul afaceristului Horia Simu

Replica API 27 iunie 2018 | 00:06 562

4 ani în dosarul Videanu!

4 ani în dosarul Videanu!

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) au achitat-o pe Alina Bica în dosarul afaceristului Horia Simu. Decizia este definitivă! Precizăm că, în primă instanță, aceasta primise 3,6 ani cu executare. În schimb, în dosarul Bica - Videanu, magistrații au menținut decizia instanței de fond, adică 4 ani cu executare! Și aici decizia este definitivă!

În dosarul privindu-l pe Horia Simu, procurorul DNA a cerut pedeapsă cu închisoare orientată spre maximum pentru toţi inculpaţii din această cauză.„Solicităm executarea pedepselor în penitenciar a tuturor celor trei inculpaţi. Cerem majorare la Alina Bica, mai ales pentru că a fost deja condamnată în alt dosar”, a cerut reprezentantul Ministerului Public.

De asemenea, procurorul DNA a cerut ca pedepsele de la apel să fie mai mari decât cele pronunţate de instanţa de fond.

În acest dosar, magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au condamnat-o, pe 26 ianuarie 2017, pe Alina Bica, fostul procuror-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), la trei ani şi şase luni cu executare pentru favorizarea făptuitorului, încadrarea juridică fiind schimbată din luare de mită şi participaţie improprie sub forma determinării cu intenţie la săvârşirea fără vinovăţie a infracţiunii de abuz în serviciu în favorizarea făptuitorului. În acelaşi dosar, fostul şef al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, Şerban Pop, a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă. Şi în cazul acestuia, încadrarea juridică a fost schimbată din complicitate la infracţiunea de dare de mită în trafic de influenţă. Totodată, afaceristul Horia Simu a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare pentru cumpărare de influenţă. Şi în cazul acestuia, judecătorii instanţei supreme au schimbat încadrarea juridică din dare de mită în cumpărare de influenţă.

Cât despre dosarul Bica - Videanu, în primă instanţă, ea a primit patru ani de închisoare cu executare pentru favorizarea făptuitorului, în vreme ce Adriean Videanu a fost achitat pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu. Adriean Videanu şi-a pasat acţiunile asupra cărora procurorii DIICOT instituiseră sechestru soţiei şi copilului, ulterior acestea fiind scoase de sub sechestru de către Alina Bica, aratau procurorii DNA.

Faptul transformării acţiunilor nominative în acţiuni la purtător a fost cunoscut la data de 24 septembrie 2013 când s-a aplicat sechestru asigurator, mai arată procurorii. Transformarea acţiunilor nominative în acţiuni la purtător nu a modificat deţinătorul, ci numai natura lor, mai explică aceştia. Procurorii susţin că, prin înstrăinarea acţiunilor, deşi se aflau indisponibilizate ca urmare a măsurii sechestrului, "inculpatul Videanu Adriean s-a situat deja în sfera infracţională". În 25 februarie 2014, Alina Bica, printr-o ordonanţă dată ca procuror-şef al DIICOT, cu încălcarea prevederilor legale de competenţă, a ridicat sechestrul asigurator dispus asupra acţiunilor lui Videanu, potrivit mediafax.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce tot ametiti pisica ocolind ciresul Bica are dosare ca nu a vrut sa stea la stiti voi cine,iar in cealalta pocnea colecistul de invidie.Ca a luat bani,au mai luat si altii si nu au dosare!
1
0
Bica , v-o aarata pe .....mica ! de ce sa stea in fata unei justitii corupte , conduse de o gasca de teroristi umani ? de ce nu se aplica legile corect , pt toti inculpatii ? de ce basescu e liber , sau ioan oltean , sau blaga ?????
2
0
Oare parintilor ei, daca traiesc, nu le este rusine cu o asa faptura? Auzi, sefa antimafia cea mai mare golanca!
3
3
ce v-am spus eu azi dde dimineata la articolul despre deciziile pentru astia doi, deci am avut dreptate, unde sunt rezistentii sa lupte impotriva coruptiei hai nu iesiti in strada mai spalatilor pe crier?
3
2
E.U. si Alina Bica ne plimbam prin Costa Rica ne doare la pasarica de voi si de romanica
6
3
Te ai prins Adrean Videanu achitat cel care a sponsorizat alegerile lui base si wermorel.Mafia wermorel si kurvesi functioneaza la parametrii maximi !.
6
3
Ca instanta de fond sa o condamne la 3 ani si jumatate si cea superioara sa o achite? Pai nu au studiat aceleasi probe sau a fost exces de zel al celor de la fond? Cine raspunde pentru aceasta situatie????? Urgent, sa se adopte raspunderea acestor incompetenti ca este jale!!!!!!
15
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614