REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
6.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Alina Bica, încă un dosar penal, cu tot cu surprize „la pachet”

Alina Bica, încă un dosar penal, cu tot cu surprize „la pachet”

Replica API 16 decembrie 2014 | 00:24 576

Valentin Burlacu , menţionat în referat

Valentin Burlacu , menţionat în referat

Fosta şefă a DIICOT, Alina Bica, s-a ales cu un nou dosar penal, fiind vorba de o disjungere din cel în care este deja arestată. Procurorii DNA au scos la iveală o adevărată “caracatiţă”, mai multe persoane fiind vizate, precum omul de afaceri Dorin Cocoş sau Liviu Dragnea, potrivit documentelor publicate pe blogul lui Robert Turcescu. Tot aici apare şi numele fostului şef al IPJ Constanţa, Valentin Burlacu, în sensul că alte persoane plănuiau ca el să le ofere informaţii din interiorul DNA – vorbim despre Cătălin Ştefan Aldea şi Marius Constantin Stoica. Cât despre dosarul în care Bica este deja arestată, procurorii DNA au trimis în judecată mai multe persoane.

Valentin Burlacu nu a dorit să comenteze cele apărute pe blogul lui Robert Turcescu, menţionând că nu este abilitat să dea declaraţii şi îndrumându-ne să luăm un punct oficial de la DNA. Revenind la primul dosar, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a corupţiei au dispus trimiterea în judecată a următorilor inculpaţi care, la data faptelor, erau în componenţa Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), şi anume Alina Mihaela Bica, în stare de arest preventiv, secretar de stat şi reprezentanta Ministerului Justiţiei în cadrul Comisiei Centrale de Despăgubiri, Crinuţa Dumitrean, în stare de arest preventiv, preşedinte ANRP şi preşedinta Comisiei Centrale de Despăgubiri, Sergiu Ionuţ Diacomatu, sub control judiciar, vicepreşedinte ANRP, Cătălin Florin Teodorescu, sub control judiciar, actualmente deputat în Parlamentul României, Virgil Remus Baciu, condamnat definitiv la pedeapsa de 5 ani pentru corupţie în altă cauză, Oana Vasilescu, sub control judiciar, jurist, şef birou în cadrul Ministerului Justiţiei, Dragoş George Bogdan, în stare de arest preventiv, Lăcrămioara Alexandru, în stare de arest preventiv. Toţi, pentru comiterea unei infracţiuni de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit. De asemenea, s-a dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor Emil Nuţu, în stare de arest preventiv, evaluator şi Stelian Gheorghe, sub control judiciar, om de afaceri, beneficiar al despăgubirii.

Despăgubiri uriaşe pentru patronul hotelului Mamaia

În rechizitoriul întocmit procurorii au reţinut că, la data de 15 martie 2011, inculpaţii Dumitrean Nicoleta Crinuţa, Diacomatu Sergiu Ionuţ, Teodorescu Cătălin Florin, Baciu Remus Virgil, Bica Alina Mihaela, Vasilescu Oana, Bogdan Dragoş George şi Alexandru Lăcrămioara, în calitate de membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor, prin exercitarea abuzivă a atribuţiunilor de serviciu cu încălcarea art. 16 alin. 7 din Legea nr. 247/2005 (privind reforma în domeniile proprietăţii şi justiţiei, precum şi unele măsuri adiacente), au aprobat, în unanimitate, raportul de evaluare întocmit de expertul evaluator Nuţiu Emil, din cadrul S.C. Business Evaluator S.R.L., prin care, valoarea unui teren în suprafaţă de 130 535mp (peste 13 hectare) a fost stabilită la suma de 377.282.300 lei. Aceasta reprezintă o supraevaluare a terenului cu 263.327.559 lei, ceea ce a provocat un prejudiciu echivalent cu această sumă în dauna bugetului de stat şi a facilitat obţinerea unor avantaje patrimoniale de către Gheorghe Stelian, care este patronul hotelului Mamaia şi alte persoane.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614