REPLICA ONLINE CONSTANTA

5.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
5.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Alina Dan, managerul Spitalului Mangalia: ‘Avem teste pentru Covid cumpărate din banii noștri’

Alina Dan, managerul Spitalului Mangalia: ‘Avem teste pentru Covid cumpărate din banii noștri’

Replica API 18 aprilie 2020 | 13:06 8895

Spitalul Mangalia este unul dintre dintre unităţile spitaliceşti suport pentru alte patologii, non Covid, fiind un real ajutor pentru celelalte din județ. Managerul unității medicale, Alina Dan, a prezentat într-un interviu oferit ziarului Replica, situația actuală din cadrul unităţii pe care o conduce, dacă mai are sau nu echipamente și dacă au fost cazuri speciale în ultima perioadă.

sursa foto:ediţiadesud.ro

În prezent, unitatea medicală din Mangalia este spital suport pentru alte patologii, non-Covid și vine în sprijinul celorlalte unităţi din județul Constanța, ca urmare a înmulțirii cazurilor de îmbolnăvire cu COVID-19. La Mangalia, s-a degajat o secție pentru preluarea cazurilor care ajung aici pentru a fi tratate de alte afecțiuni. Totodată, reprezentanții Spitalului Mangalia mulțumesc tuturor celor care vin în sprijinul unității sanitare și a personalului medical din Mangalia și care, prin donațiile lor, contribuie la desfășurarea actului medical în bune condiții.

Reporter: Cum vă descurcați în această perioadă? Cum stați cu echipamentele de protecție?

Alina Dan: Deocamdată, suntem foarte bine și din punctul de vedere al resurselor umane dar și al resurselor materiale. Avem stocuri pentru cel puțin o lună de zile, în parametri buni, și anume halate de unică folosință, combinezoane, mănuși, măști faciale chirurgicale și FFP2, 50 de bucăți în caz de forță majoră. Per total, suntem bine. Echipamentele sunt conform nomelor în vigoare. Cu bunăvoița multor oameni cu suflet mare am ajuns aici, să știți. Au fost foarte multe donații făcute către spital. Am fost ajutați din toate părțile și de oameni simpli și de afaceriști.

Peste 300 de angajați au fost testați

Reporter: Despre cradele medicale ce ne puteți spune? Aveți personal în izolare?

Alina Dan: Spre bucuria noastră, chiar în data de 15 aprilie am început testarea în masă a tuturor angajaților spitalului. Direcția de Sănătate Publică ne-a făcut o surpriză, o mare bucurie, pentru care le mulțumim. Cumva, a fost răsplata pentru faptul că am sărit în ajutorul lor la timpul potrivit, când au fost în dificultate și aveau nevoie de personal pentru a face permanența în vămi, noi ne-am oferit cu întreg personalul de asistente să dăm o mână de ajutor. Acum se pare că ni s-a întors fapta bună și așa ne-au pus la dispoziție teste rapide pentru a ne testa cu toții. Deja, au fost testate peste 300 de persoane angajate, de la cadre medicale, la personal auxiliar, bucătari, muncitori și mulți alții. Rezulatele au început să și vină deja. Acestea sunt favorabile și cel mai îmbucurător lucru este acela că pe Secția de Pediatrie, unde am avut un incident cu ceva timp în urmă, medicul pediatru, asistenta de pe pediatrie și infirmiera au fost trimise în izolare timp de 14 zile după ce au intrat în contact direct cu pacient confirmat ulterior pozitiv și acum, spre bucuria noastră, toți au ieșit negativ la testare. Suntem sănătoși și funcționăm în parametri normali.

Spitalul are și zone amenajate pentru izolare

Reporter: Aveți spații de izolare amenajate în interiorul spitalului?

Alina Dan: Avem spații de izolare amenajate. Am încercat să gândim pe mai multe secții așa că pe Secția de Medicină Internă am făcut un izolator, pe Terapie Intensivă, pe Ortopedie, în afara spațiului amenajat în pavilonul de triaj, unde avem șase paturi, unde ajung toți cei care se prezintă în Urgență indiferent cu ce probleme vin în cadrul spitalului. Deci avem mai multe zone de izolator.

Reporter: Spitalul are cumva un stoc de teste pentru coronavirus?

Alina Dan: Da, testele pe care le avem și le facem pacienților noștri sunt cumpărate de noi, din bugetul spitalului, apoi le trimitem către DSP pentru a fi lucrate probele să vedem rezultatele.

Reporter: Ați avut cazuri deosebite până acum?

Alina Dan: Am avut un singur caz, cel despre care am menționat și mai devreme, care a venit în spital, a luat contact cu cadrele medicale, iar mai apoi a fost confirmat cu coronavirus. În rest, se prezintă zilnic două – trei persoane unde trebuie să testăm, așteptăm rezultatul, pacientul rămâne la noi în izolator și avem grijă de el până la sosirea rezultatelor. Nu am avut probleme atât de mari încât să ne pună în pericol atât pe noi cât și pe pacienții noștri.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
cu asha manager....ne meritam soarta
4
0
Asa buni ca jumatate dintre cazuri sunt trimisi la judetean si transferati inapoi dupa ce sunt echilibrati.
4
0
Citez: medici mengele ,habarnisti
1
0
Felicitari dna Manager pt tot ce faceti pentru noi, angajatii acestui spital.Ceea ce ati facut d-voastra de 3 ani, n-au facut altii in 10!Ma inclin in fata d-voastra!
1
6
Stergeti comentarii? Mai punem o data: aceasta manager abia acum face un curs de manager. Dar nha, ce conteaza?...ca doar e pusa acolo de primar, o alta amanta... Nitoi de la Bronec stie...
8
1
de unde a aparut panarama aia?spitalul arata mizerabil,ii doresc din inima lui iorgus si cristian sedere lunga un acel spital,cu vedere la tigania din curte,pomi defrisati,case de interlopi,medici mengele habarnisti!
14
2
Paste fericit! Lasati rautatile si ura,din cauza asta suntem unde sunte...
7
4
alinuta ,,,da o muie nu vrei tu?
6
1
Puteti sa ne spuneti cate cadre medicale au fost confirmate cu covid? Eu stiu de 2!!!
6
0
ai cumparat testele direct din jidania,ai fost si cu pitecantropul ,oricum paratele au fost din taxa de parcare,2 linii pe sosea fac 150 de lei,pana la urma soseaua este domeniu public sau privata lui jumatica,muie penele,muie iohanis
6
2
Mihai Iordache
5
2
Ce oameni de nimic sunteti!va ascundeti dupa pseudonime si nume false si manjiti cu noroi! Aprindeti lumanari si va faceti cruce in seara asta? Vai de sufletul vostru!
6
10
alina dan a fost sefa serviciului turism din cadrul primariei. a lucrat la evidenta populatiei i se spunea fata de la buletine. a facut facultatea de drept la spiru haert. SA NU VA MAI PRIND MANGALIOTILOR CA VA PLANGETI. daca spitalul vostru e condus in halul asta. cum suporta ei doctorii asa ceva?
16
3
Nu ne intereseaza unde isi face doamna vacantele, ma asteptam sa o vad in exercitiul functiunii, daca tot vorbim de un manager de spital si cu atat mai mult in contextul actual.De ce oare nu ati pus o poza cu doamna in costum de baie daca tot nu conteaza?! Cat despre declaratiile facute, sunt multe de spus dar macar sa fi multumit celor care au facut donatii spitalului, meritau ca s-au gandit la sanatatea comunitatii.Tine de educatie ...
15
2
Alina, este sotia lui Nitoi pe care il stim noi ? Dar, de ce i se spune Dan ? Au divortat ?
3
1
Alina , esti o muista , ce naiba doar sti !
15
5
Bine bravo replica mi ati sters comentul si ban pe ip dar nu e problema oricum Urinez pe voi si jurnalisti vostri platiti cu o ciorba si un mic. Revin cu comentul anterior Alina Dan a fost angajata pe supt acadeaua primarului, ea e o Desculta in materie de management. Spitalul mangalia plateste toate utilitatile smecherilor care au vile in curtea spitalului. Noi cetatenii acestui oras ii platim curentul lui beinur raim piciu ca ei sunt smecheri si noi fraieri.
21
2
Bine ca stergeti comenturile ziar si ziaristi de doi bani
16
3
Majoritatea materialelor necesare splitalelor provin din DONATII. STATUL ROMAN CE FACE ??? Romania PASTE FERICIT !
13
1
Avem norocul de medici buni in spital iar cei din urgenta merita toate felicitarile Le doresc Paste sanatos cu lumina si liniste Dumnezeu sa i apere sa le dea putere ......cei care vorbesc urat mai bine s ar ruga sa nu ajunga in spital acolo devin mielusei
20
5
BRAVO ATAT EI CAT SI ECHIPEI PE CARE O COORDONEAZA. IAR PENTRU DANUT DE LA 05.29 ESTI UN MELTEAN .
26
13

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614