REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
16.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Alina Gorghiu contestă dreptul lui Ciolacu de a sesiza CCR: 'Doar să arăți că n-ai dispărut total din politică'

Alina Gorghiu contestă dreptul lui Ciolacu de a sesiza CCR: 'Doar să arăți că n-ai dispărut total din politică'

Replica API 15 decembrie 2019 | 00:00 246

Alina Gorghiu a declarat că judecătorii CCR vor respinge sesizările făcute de PSD pe legile asumate de Executiv deoarece nu există nicio prevedere legală care să împiedice angajarea răspunderii pe un act normativ aflat în procedură parlamentară, scrie stiripesurse.ro

"Dacă erau probleme pe fondul angajării răspunderii și pe fondul legilor, PSD avea la îndemână un mijloc democratic de contestare a lor, și anume moțiunea de cenzură. CCR nu are altă soluție decât aceea de a respinge sesizările. Nu scrie nicăieri, în afară de o decizie a CCR unică de acum 10 ani, că o lege aflată în procedură parlamentară nu poate fi preluată sau retrasă de Guvern și adoptată prin Ordonanță sau prin angajare de răspundere", a afirmat, duminică, Alina Gorghiu la Digi 24, potrivit Mediafax.

De asemenea, liberalul susține că Marcel Ciolacu, în calitate de președinte al Camerei Deputaților, nu este în măsură să atace la Curtea Constituțională legile pe care Guvernul vrea să-și asume răspunderea deoarece reprezintă partidul din Opoziție.

"Marcel Ciolacu, președintele interimar PSD, a afirmat că, în opinia lui, angajarea răspunderii de către Guvernul Orban a declanșat un conflict juridic de natură constituțională. Ca atare, în acest moment, nimeni din România nu știe dacă sesizarea la CCR, ca parte a procesului legislativ, va fi făcută de PSD prin semnături la 25 de senatori sau 50 de deputați în baza articolului 146, litera a, sau va exista o sesizare din partea președintelui Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, pentru că tot a vorbit de acest conflict juridic de natură constituțională între autoritățile publice iar aceste declarații de astăzi și de zilele trecute sugerează a doua variantă. E o mare greșeală din punct de vedere constituțional, pentru că, în acest moment, domnia sa nu este în măsură să formuleze genul acesta de conflict ca președinte al Camerei, pentru că reprezintă partidul de Opoziție", a explicat Gorghiu.

Alina Gorghiu a precizat că "să ataci de formă spunând foarte limpede că nu ai o problemă cu fondul, cu reglementarea în sine, înseamnă că apelezi la niște pârghii constituționale doar să arăți că n-ai dispărut total din politică".

Ea mai spune că întârzierea intrării în vigoare a modificărilor la OUG privind transportul intrajudețean reprezintă un gest iresponsabil.

"Nu are logică la acest moment să amâni intrarea de urgență în vigoare a modificărilor la OUG 51 referitoare la transportul intrajudețean. Este eminamente necesar ca această Ordonanță, în forma angajată de Guvern, să intre cât mai repede în vigoare. Sunt copii care fac naveta, care au o situație specială în familie și cred că acest gest este unul iresponsabil. Această sesizare (la CCR - n.r.) are un singur rezultat: de întârziere a intrării în vigoare", a conchis Alina Gorghiu.

Biroul Permanent Național al PSD va avea o ședință, luni la Parlament de la ora 10.00, în care vor fi aprobate sesizările pe care social-democrații le vor depune la CCR privind două proiecte pe care și-a asumat răspunderea Guvernul, a anunțat liderul interimar al partidului Marcel Ciolacu. Sesizările la Curtea Constituțională vor viza proiectul care modifică legile justiției și cel pentru abrogarea OUG 51 privind transporturile, a mai spus Ciolacu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
in afara de o decizie unica a CCR de acum 10 ani". Pai taman ai spus ca scrie. Sau daca e de acum 10 ani a expirat? Sau s-a luat cerneala de pe ea? Sau nu e suficienta una si vrei sa fi dat CCRul 3 pe zi? Bai, cine ajunge sa va voteze asa inepti?
3
0
Toate partidele sunt de fapt grupari infractionale organizate care au un singur scop. Sa fure din resursele statului pentru a se imbogatii membrii gruparii. Si o fac in mod legal si organizat. Culmea sunt votati chiar de victime. Girati. Si victimele votante ale diferitelor partide se lupta intre ele pentru a si lasa hotii sustinuti sa i jefuaiasca. Ca si cum ar conta ca te fura un fals prieten sau un dovedit dusman sau necunoscut. Doar pradatorii traiesc bine. Victimele se chinuie in postura de prada.
8
0
Alinuta sa te foot cu puta!
5
1
fa tu la cratita
5
0
Cap de papusa, cur de matusa! Asta-i Alinutza! Da din coate si face valuri inutil. Cine o baga in seama? Cine mai consuma 5 secunde din viata ca sa-i citeasca ineptiile? Eu am postat comentariul fara sa mai citesc articolul. Nu merita sa-mi sacrific timp pretios din viata pentru asa ceva. Am sacrificat suficient pentru a scrie aceste randuri. Sictir, Alinutza!
7
1
Alinuta da-ca sugi pulicica deschid usa.
8
3
Sugi pula impreuna cu gasca voastra de securisti
9
4

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367