REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.6° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.6° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Alina Gorghiu: MCV va fi istorie, dar reformele vor continua în România

Alina Gorghiu: MCV va fi istorie, dar reformele vor continua în România

A.F. 24 noiembrie 2022 | 00:00 582

Preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, a declarat că depăşirea perioadei de funcţionare a Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV) reprezintă un moment foarte important în ceea ce priveşte finalizarea integrării europene a României, "o performanţă extraordinară" a ţării noastre.

Alina Gorghiu

"MCV va fi istorie, dar reformele vor continua în România. Mulţumim Comisiei Europene pentru modul în care a susţinut România în toţi aceşti ani, pentru colaborare şi pentru încrederea dovedită acum. Depăşirea perioadei de funcţionare a MCV este un moment foarte important în ceea ce priveşte finalizarea integrării europene a României. Este o performanţă extraordinară a ţării noastre, a tuturor românilor! Nu este întâmplător faptul că facem acest pas atât de mare în timpul mandatului unui preşedinte al României provenit din PNL, domnul Klaus Iohannis, şi care se află în relaţie de parteneriat cu un premier PNL, domnul Nicolae Ionel Ciucă. Liberalii au fost mereu, din 1990 şi până acum, promotorii integrării europene şi euro-atlantice şi susţinătorii celor mai importante reforme pentru România", a scris Gorghiu, pe Facebook, potrivit Agerpres.

Potrivit senatorului PNL, "Justiţia din România a avut mereu suportul nostru în ceea ce priveşte asigurarea independenţei sale".

"Sper că toţi cei care au făcut greşeli în trecut au avut ocazia de a învăţa din ele. Legile justiţiei, maltratate în anii anteriori, au fost reparate şi sunt convinsă că sistemul judiciar va funcţiona corect. Decizia noastră de a face o prioritate politică din repararea legilor justiţiei s-a dovedit a fi corectă. Nici o amânare nu ar fi servit intereselor României", a adăugat Alina Gorghiu.

Progresele realizate de România sunt suficiente pentru îndeplinirea angajamentelor din MCV asumate la aderarea la Uniunea Europeană, iar toate condiţionalităţile pot fi închise în mod satisfăcător, se arată în cel mai recent Raport MCV, prezentat marţi de Comisia Europeană, care precizează că de acum nu va mai monitoriza România în cadrul acestui Mecanism, evaluarea urmând să continue anual prin mecanismul general de la nivelul UE privind statul de drept.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Da,o tara intreaga a vazut si simte pe pielea ei cat de buni sunt astia de la PNL,adica fostii besisti PDL. Nu sunt de laudat nici pesedeii,nici hoardele useriste. De fapt,nu e cazul ca partidele sa se laude cu ceva,pentru ca afectiv nu au cu ce. Din texte conpuse de propaganda si impuse a fi mereu difuzate nu reusesc golanii astia sa prosteasca decat pe cei dusi cu pluta incurabili. In realitate,furia poporului se adanceste,oamenii injura si se macina pana cand va fi sa fie un moment critic declansator si vor incepe si romanii sa faca taraboi ca alte popoare care tin la drepturile lor. Sefimea noastra e obisnuita cu obedienta slugilor. Cand slugile se vor trezi,va fi cumplit.
0
0
ati adus ramanica in postura de capra, au regulat o astia si prin fata si prin spate
0
0
vor incepe cu tine. Vei ajunge la gunoi.
1
0
Da, va urma distrugerea Rromaniccai de neofanariotii post rebolutionari moraliști!
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218