REPLICA ONLINE CONSTANTA

35.1° Constanța Lun., 15 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6791
35.1° Constanța Luni, 15 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6791
 

Alina Gorghiu propune „Legea 2 Mai”: traficanții de droguri să nu mai poată primi pedepse cu suspendare

Alina Gorghiu propune „Legea 2 Mai”: traficanții de droguri să nu mai poată primi pedepse cu suspendare

A.F. 23 septembrie 2023 | 00:00 1527

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, propune o lege similară cu „Legea Anastasia”, care să prevadă că traficanții de droguri trebuie condamnați la închisoare cu executare, fără posibilitatea pedepselor cu suspendare. Ea a spus că în România consumul de droguri e în creștere și că trebuie combătut mai bine traficul de droguri.

Alina Gorghiu propune „Legea 2 Mai”: traficantii de droguri sa nu mai poata primi pedepse cu suspendareAlina Gorghiu

„Traficul de droguri e cel care ar trebui sa ne atragă toată atenția”, a explicat ea.

Gorghiu a arătat că în luna martie au fost modificate pedepsele pentru traficanți și că acestea sunt acum aproape la fel de mari ca cele pentru omor.

„Pedepsele sunt între 3 și 10 ani, între 10 și 20 de ani, similare cu infracțiunea de omor. Problema este următoare: uneori aceste pedepse sunt înjumătățite, pentru că această lege prevede posibilitatea ca traficantul să facă un denunț în etapa urmăririi penale, să livreze un alt traficant de droguri, să dea informații pentru identificarea altora, astfel încât să beneficieze de reducerea de pedeapsă. Și atunci e posibil ca instanța să-i dea pedeapsă cu suspendare”, a explicat ministrul.

Ea propune o nouă lege care să prevadă doar închisoare cu executare pentru cei care fac trafic de droguri.

„Gândiți-vă la o lege similară cu „Legea Anastasia”, căreia să îi zicem „Legea 2 Mai“, prin care pentru traficul de droguri de mare risc, traficanții să nu mai beneficieze de suspendare, ci doar de pedepse cu executare”, a spus Gorghiu.

„Sigur, denunți pe cineva, îți reduce pedeapsa, dar nu ajungi la suspendare”, a subliniat ea.

„Legea Anastasia”, adoptată recent, prevede ca persoanele care au comis accidente mortale sub influența drogurilor și a alcoolului nu mai pot beneficia de suspendare, ci vor fi condamnate la închisoare cu executare.

Numele de „Legea 2 Mai” dat de Gorghiu pentru această propunere legislativă vine de la accidentul grav produs în 19 august la ieșirea din stațiunea 2 Mai, când Vlad Pascu, un tânăr de 19 ani care consumase mai multe tipuri de droguri, a accidentat mortal 2 tineri și a rănit alți 3, apoi a fugit de la locul accidentului. Vlad Pascu este în acest moment în arest preventiv, scrie digi24.ro.


Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Taiati pensiile speciale la magistrati si judecatori, reduceti salariile de 20.000 lei si pensionati-i la 65 de ani. Sunt niste profitori ordinari care judeca stramb si iti trantesc o sentinta prin care maresc nedreptatea facuta de institutiile statului. De asa dreptate sa aveti si voi parte toata viata. Dupa ce ca muncim noi ca sa va imbuibati voi, mai va bateti joc cu sentintele pe care ni la dati. Sunteti inamovibili nu ?
3
0
Traficanții și consumatorii la închisoare Să se meargă până la confiscarea averilor Muți nu au afaceri dar au apartamente terenuri milioane de euro bani Traficanții bogați tara sărăcie
5
1
sa fie pedepsiti ca bogdan olteanu.
1
0
Geniala idee, numai ca ma îndoiesc de aplicabilitatea ei, atâta timp cât se droghează mare parte dintre parlamentari, polițiști, etc.
5
0
Multa mwe cu kkt pnl si tuturor sustinatorilor sai
2
3
Oamenii vin si pleacă, tu nu vei pleca niciodată din inima mea, indiferent de cate greutăți voi avea, atata timp cat stiu ca ma pot increde in sinceritatea, dragostea, și prietenia ta. Numai asa vom putea îmbătrîni împreună, si nu contează unde. Unii oameni fac planuri pentru urmasii urmasilor lor. Eu sunt de altă parere. Ii las sa isi faca ei planuri pentru viitorul lor. Pentru viitorul nostru il vom face împreună.
3
1
Alinutza, imbatranesti! Esti tot mai ridata! Si, daca nu te-ai vopsi, sunt sigur ca ai avea par alb din abundenta. Cap de papusa, c_u_r mare si lasat de matusa!
2
3

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510