REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.1° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Aliss Andreescu, executată silit de Elena Buhaiev

Aliss Andreescu, executată silit de Elena Buhaiev

Replica API 2 noiembrie 2011 | 00:00 253

Conturile ISJ, blocate?!

Conturile ISJ, blocate?!

Fostul inspector şcolar judeţean, Elena Buhaiev, a intrat la pensie în urmă cu câteva luni. Asta nu înseamnă că relaţii dintre ea şi conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) s-au încheiat. Nici pe departe, chiar dacă relaţiile sunt acum de altă natură, şi anume juridice. Şi spunem asta deoarece Buhaiev încearcă de câteva luni bune să obţină un drept care, spune ea, i se cuvine. Şi instanţa a fost de acord cu ea, însă actuala conducere a ISJ, prin Aliss Andreescu, nu o mai vrea sub nici o formă prin preajmă pe fostul inspector, mai ales că, pe lângă asta, trebuie să-i plătească şi despăgubiri în valoare de 145.376 lei.

Fostul inspector şcolar general adjunct Elena Buhaiev vrea să se facă dreptate în cazul pentru care se judecă şi acum cu actuala conducere a Inspectoratului Şcolar. Este vorba despre proiectul POSDRU- "Metode şi instrumente noi pentru formarea competenţelor elevilor în managemantul vieţii personale. Platforma digitală interactivă în tematica psihologiei aplicate pentru elevii de liceu", proiect al cărui beneficiar este Inspectoratul Şcolar Ilfov şi pe care, iniţial, l-a condus Elena Buhaiev. În conformitate cu acordul de parteneriat, s-au încheiat contracte individuale de muncă şi s-au elaborat fişele de post pentru membrii echipei de implementare de la ISJ Constanţa. Elena Buhaiev, în cadrul acestui proiect, a deţinut statutul de coordonator judeţean/vizibilitate în echipă, iar contractul individual de muncă a fost încheiat la 1.07.2010. Ulterior, la începutul lui septembrie 2010, Aliss Andreescu a fost numită inspector şcolar general. Luându-şi atribuţiile în serios, noul inspector a început să facă ordine la inspectorat şi astfel a hotărât, la 7.12.2010, demiterea Elenei Buhaiev din cadrul acestui proiect şi, implicit, întreaga echipă. Nemulţumită, Buhaiev a acţionat conducerea inspectoratului în judecată solicitând reintegrarea în muncă, anularea deciziei de concediere, dar şi plata drepturilor salariale, pentru perioada 1.07.2010-07.12.2010, dar şi despăgubiri egale cu salariile indexate şi majorate şi celelate drepturi de care ar fi beneficiat de la data emiterii deciziei şi până la reintegrarea în muncă. Dacă Buhaiev a spus judecătorilor că decizia este nelegală, apărătorii ISJ au precizat exact contrariul. Astfel, aceştia au precizat faptul că decizia nu a fost de concediere, ci reprezentă o măsură organizatorică menită să revigoreze proiectul. Mai mult, din punctul de vedere al conducrerii ISJ, Elena Buhaiev ar fi profitat de funcţia sa de inspector şcolar general şi s-a autointitulat coordonator judeţean/vizibilitate în echipă, deşi nu avea pregătirea necesară de specialitate - psihologică, fiind profesor de sport. Ba mai mult, conducerea inspectoratului a mai spus în instanţă faptul că Buhaiev ar fi ignorat că în iunie 2011 împlinea vârsta de pensionare şi nu mai putea coordona, astfel, echipa. Un alt fapt evidenţiat de reprezentanţii ISJ la Tribunal este acela că respectivul contract individual de muncă al fostului inspector este nul, deoarece Buhaiev l-a încheiat cu sine însăşi. Numai că instanţa nu a luat în considerare toate aceste aspecte şi a decis, pe 27 iunie anul curent, obligarea ISJ la reintegrarea Elenei Buhaiev în câmpul muncii, dar şi plata sumei de 145.376, reprezentând salariile neîncasate, cât şi despăgubiri morale. Ba, mai mult, a fost deschisă şi o poprire pe conturile inspectoratului, de către BEJ Silviu Oană pentru recuperarea sumelor, executare pe care însă Inspectoratul Şcolar a contestat-o.

Sorina Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218