REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Aliss Andreescu i-a dat lui Berbec alt director pentru şcoala din Vulturu

Aliss Andreescu i-a dat lui Berbec alt director pentru şcoala din Vulturu

Replica API 23 noiembrie 2011 | 00:00 314

Scandal suspendat temporar

Scandal suspendat temporar

Scandalul din localitatea Vulturu pare să fie întrerupt, pentru moment, de un eveniment mult aşteptat. Luni, 21 noiembrie a.c., a fost desemnat, într-un final, directorul unităţii de învăţământ, şcoala generală cu clasele I-VIII. Cea care a luat locul fostului director Floricel Geodoiu este chiar profesoara de limba şi literatura română a şcolii, Florentina Trifu. Se pare că Aliss Andreescu, şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa, şi-a impus punctul de vedere la Vulturu şi a desemnat un director în cele din urmă, cu toate că, în urmă cu ceva timp, aceasta afirma că nimeni din şcoala respectivă nu îndeplineşte calităţile pe care le prevede legea pentru a ocupa funcţia în cauză.

"Luni a fost desemnat directorul şcolii din Vulturu, Florentina Trifu, profesoară de limba română în cadrul aceleiaşi şcoli. Nu ştiu dacă aceasta va fi compatibilă cu domnul primar, Eugen Marius Berbec, dar acest lucru nu mă priveşte. Conform legislaţiei în vigoare, Inspectoratul Şcolar desemnează directorul unei unităţi de învăţământ, nu primarul şi nici altcineva", a declarat, pentru "Replica" de Constanţa, Aliss Andreescu, inspectorul şcolar general în cadrul ISJ. Dacă noua directoare va avea soarta lui Floricel Geodoiu rămâne de văzut, momentan se poate bucura de noua funcţie de conducere a şcolii. Până şi primarul pare că a revenit la sentimente mai bune. "Directorul şcolii nu trebuie să fie compatibil cu cerinţele mele, nu sunt absurd şi nici nebun. Doamna profesoară Florentina Trifu este titulara şcolii încă de prin luna septembrie. Acum aşteptăm ce măsuri va lua dumneaei şi cum va conduce şcoala. Cu domnul Geodoiu nu am avut nimic personal, au fost probleme pentru că le-a creat chiar dumnealui, nu are rost să stau acum să le înşir pe toate. Vă dau doar un exemplu, acela că a mutat toate orele de curs dimineaţa şi copiii stăteau înghesuiţi, pe jos şi aşa mai departe. Normal că a trebuit să intervin. Până la urmă, şi-a depus singur demisia. Despre noua directoare ce să spun? Nu sunt eu în măsură să vorbesc, să iau decizii, aceasta ţine de competenţa Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa. Aşteptăm să vedem ce va fi. Trebuie să mergem înainte", a declarat Eugen Marius Berbec, primarul comunei Vulturu. Reamintim faptul că de la începutul anului şcolar 2011, de când Floricel Geodoiu a ocupat funcţia de director al şcolii din Vulturu, scandalurile păreau să nu se mai termine în comună. Conform declaraţiei lui Petruş Dragomir, fostul viceprimar din Vulturu, armele primarului nu au limite. Fostul director al şcolii, Floricel Geodoiu, "a fost sabotat pe tot parcursul şederii lui în şcoală", susţine vicele. În primă fază, cadrele didactice au fost ameninţate că nu-şi vor primi salariile dacă îl vor susţine pe noul director. În al doilea rând, când Floricel Geodoiu a dorit să construiască cu fonduri europene un grup sanitar în incinta şcolii, pentru ca elevii şi profesorii să nu mai folosească la comun toaleta din curte, primarul, reprezentat de persoanele desemnate de el, a făcut un mare tam tam, împotrivindu-se acestui act cu desăvârşire, motivaţia fiind: cum au învăţat până acum, aşa să facă şi de acum încolo, a susţinut Petruş Dragomir.

Vom reveni.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367