REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° ConstanÈ›a Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.5° ConstanÈ›a Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Aliss Andreescu s-a retras la catedră, profesorul prins cu şpagă nu mai e director

Aliss Andreescu s-a retras la catedră, profesorul prins cu şpagă nu mai e director

Replica API 11 ianuarie 2013 | 00:00 1842

Curăţenie la Inspectoratul Şcolar:

Curăţenie la Inspectoratul Şcolar:

Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Constanţa a început noul an cu o curăţenie generală! Schimbări masive au avut loc în cadrul întrunirii Consiliului de Administraţie al ISJ, în ziua de joi, 10 ianuarie. Mai multe capete de inspectori au picat, feţe noi apărând la orizont, dar şi anumiţi directori de unităţi de învăţământ se află în aceeaşi situaţie. Printre cei ce şi-au pierdut funcţiile se numără şi Aliss Andreescu, dar şi Gelu Dimaca, acuzat de luare de mită.

Primul pe listă este cadrul didactic acuzat de luare de mită, Gelu Dimaca, care şi-a pierdut funcţia de director adjunct al Şcolii Nicolae Tonitza, în locul lui venind Simona Chiriac, profesor de limba română. Menţionăm că Gelu Dimaca a fost găsit vinovat de judecătorii constănţeni pentru infracţiuni de corupţie. Tribunalul Constanţa l-a condamnat pe acesta la doi ani de închisoare cu suspendare condiţionată, pentru luare de mită, dar sentinţa nu este definitivă. Reamintim că a fost prins pe 6 aprilie în timp ce primea mită, în valoare de 150 euro şi 200 de dolari, de la un părinte care dorea să îşi înscrie copilul în clasa pregătitoare. Însă, chiar dacă decizia Inspectoratului Şcolar este una definitivă, Dimaca a declarat, pentru "Replica", faptul că a aflat vestea din presă. "Acum am aflat, de la dumneavoastră. Trebuie să aştept o hârtie în acest sens, să mă conving. În plus, până la terminarea procesului, până la o sentinţă definitivă şi revocabilă, nu comentez. Au apărut tot soiul de comentarii, însă eu mă abţin", a declarat, pentru "Replica", Gelu Dimaca. Trecând la lista celor demişi din funcţie, ajungem şi la directorul Şcolii cu clasele I -VIII nr. 11 "Doctor Constantin Angelescu", Paraschiva Mastacan, care şi-a pierdut postul de conducere, acesta fiind preluat de către Daniela Elisei, institutor. Trecând la al doilea punct de pe listă, observăm că Aliss Andreescu, fost general al ISJ, după care inspector pe socio-umane, a decis să se retragă la catedra Colegiului Naţional "Mircea cel Bătrân", în locul ei venind Gabriel Gioglovan, director adjunct al Colegiului Tehnic de Marină ,, Alexandru Ioan Cuza", pe sectorul de învăţământ special fiind numită Oana Pahon, director adjunct la Şcoala Specială numărul 1. Sorin Cernăianu, inspector pe sectorul minorităţii rome a plecat, reluându-şi locul la catedra Şcolii nr. 30 "Gheorghe Ţiţeica", în aceeaşi situaţie fiind şi Alina Lungu, care ocupa postul de inspector, cu jumătate de normă, la limba română. În locul acesteia a venit Mihaela Niculae, de la Şcoala Generală numărul 6 "Nicolae Titulescu". Menţionăm că postul lui Sorin Cernăianu a rămas, momentan, gol. Cât despre "curăţenia" de la început de an, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar au declarat că la mijloc sunt mai multe aspecte, dar care ţin de bucătăria interioară, precum incompatibilitate profesională. "Sunt lucruri de bucătărie internă, până la urmă. Există nişte reclamaţii, semnale, doar nu te poţi lega de om aşa, din senin. În plus, la mijloc este compatibilitatea ca stil de muncă", a spus Adriana - Cristina Oprea, inspector şcolar general adjunct. Răducu Popescu, şeful ISJ a adăugat numai: "Totul a fost făcut în vederea optimizării activităţii din cadrul Inspectoratului Şcolar".

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218