REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.3° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
11.3° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Almacons a primit un contract de la CERONAV cu o zi înainte de arestarea vameşilor

Almacons a primit un contract de la CERONAV cu o zi înainte de arestarea vameşilor

Replica API 1 iulie 2011 | 00:00 270

De aproape 2 ani tot extind săli de clasă, pentru mai bine de 55 de miliarde

De aproape 2 ani tot extind săli de clasă, pentru mai bine de 55 de miliarde

O coincidenţă interesantă facă ca una din firmele înfiinţate de vameşul Aurelian Pilcă, arestat în dosarul corupţiei din Portul Constanţa, să primească un contract din partea unei societăţi de stat cu exact o zi înainte de arestarea vameşilor. Este vorba despre Almacons SA, din care Pilcă s-a retras, într-adevăr, de ceva timp, dar în structura căreia se găseşte alt fost vameş, din deja celebra grupare a vameşilor, Marius Făinărea. Almacons, înfiinţată de Aurelian Pilcă şi omul de afaceri Constantin Comănoiu, a primit pe 23.05.2011 un nou contract de suplimentare a unor lucrări pe care le tot efectuează din noiembrie 2009 la Centrul Român pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Personalului din Transporturi Navale (CERONAV), instituţie de stat la care, altă coincidenţă, a fost pentru un timp director şi Laurenţiu Mironescu, cercetat cu Pilcă în acelaşi dosar al corupţiei din port.

De data aceasta, lucrările suplimentare sunt pentru "extindere şi reamenajare săli de clasă şi ateliere la baza de instruire CERONAV Constanţa, necesare ca urmare a schimbării de soluţii tehnice la partea de finisaje interioare şi exterioare a construcţiei, adaptării unor soluţii impuse de natura terenului, amenajări exterioare, precum şi datorită unor diferenţe de cantităţi între planuri de execuţie şi situaţia reală". Evident, fiind vorba despre lucrări suplimentare, nu se puteau atribui decât firmei care a primit şi contractul iniţial, Almacons SA. Valoarea lucrărilor suplimentare este de 274.992,17 lei, fără TVA, după ce, cu un an în urmă, aceeaşi Almacons SA primea alte lucrări suplimentare pentru "reamenajare săli de clasă şi ateliere în baza de instrucţie în urma modificării soluţiei tehnice a corpului bazinului, determinate de înlocuirea macaralei pentru manipularea HUET-ului cu un pod rulant, şi construirea unei pasarele de acces între corpul P+2 existent şi corpul bazinului, precum şi lucrări suplimentare date prin dispoziţii de şantier pentru reglementarea unor cantităţi suplimentare faţă de proiectul tehnic, apărute pe parcursul execuţiei", în valoare de 295.627 lei. După cum se poate constata, planurile de execuţie, arhitectura clădirii CERONAV, până şi solul pe care este amplasată instituţia se schimbă de la an la an, astfel încât e musai ca Almacons să primească aceste lucrări suplimentare. Contractul iniţial, pentru extinderea şi reamenajarea sălilor de clasă ale CERONAV a fost atribuit firmei vameşilor în noiembrie 2009, se ridica la valoarea de 4.906.749,18 lei şi avea termen de execuţie 18 luni. Termenul a expirat deja de luna trecută, dar Almacons continuă să primească lucrări suplimentare de alte miliarde, costurile pentru extinderea unor săli de clasă ajungând să concureze deja cu cele pentru ridicarea unui hotel de lux.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369