REPLICA ONLINE CONSTANTA

20° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Alo, instituţiile statului, se aude? Liceul din Băneasa, păzit de firma impusă de primar

Alo, instituţiile statului, se aude? Liceul din Băneasa, păzit de firma impusă de primar

Replica API 23 martie 2015 | 10:13 359

Sat fără câini

Sat fără câini

Contracte preferenţiale, „sifonarea” banului public, conflict de interese, şantaj şi ameninţare, sunt doar câteva din cuvintele de ordine în spaţiul public în ultima vreme. Numai la Băneasa se pare că nu ajung, cum nu ajung nici autorităţile. Gluma administraţiilor locale, Primăria Băneasa, loveşte din nou! De data aceasta, este vorba despre un conflict de interese în combinaţie cu presiuni şi, ţineţi-vă bine, cu recomandare oficială! Primarul oraşului Băneasa, Ion Marin, celebru în judeţ pentru nerespectarea hotărârilor judecătoreşti pentru că „Ion Marin are muşchi”, intervine în contractele semnate pe bani publici.

Mai exact, liceul din Băneasa are nevoie de pază, ca oricare alt obiectiv. Contractul precedent, încheiat de instituţie cu SC SDM Aquila Guard SRL, a fost denunţat ca preferenţial, iar actualul director, a efectuat o verificare în zonă pentru depistarea unei alte oferte.

A găsit-o la SC Steel Guard Security SRL, cu care a încheiat contractul de prestări servicii, monitorizare şi intervenţie în data de 20 februarie a.c., cu dată de intrare în vigoare 1 martie a.c. Atât i-a trebuit primarului Ion Marin, căruia i s-a tăiat astfel craca pentru acordarea banului public apropiaţilor, cum ar fi consilierul Leonard Chiciu, director la SDM Aquila Guard!

Ion Marin i-a recomandat directorului să rezilieze contractul cu Steel Guard Security şi să semneze cu SDM Aquila Guard. „S-a încheiat acest contract în urma unei cereri de ofertă. A fost oferta cea mai mică, agreată. Cea a SDM nu este coroborată cu ofertele celorlalte societăţi din zonă. Acelea au preţuri mai mici per obiectiv, iar liceul avea preţul mai mare. Se vede foarte clar că este o spălare de bani acolo. (…) Administrator este soţia colegului nostru consilier, Leonard Cristian Chiciu, care deţine în cadrul societăţii funcţia de director general. Conform legii, nu avea voie să deţină contract cu primăria Băneasa. Este în conflict de interese! Nu este fair-play nici măcar din punctual de vedere al concurenţei”, ne-a spus un consilier local de la Băneasa, care susţine că pentru Ion Marin lucrurile sunt clare: nu dai banii unde vreau eu, îţi tai finanţarea!

„Se fac presiuni. Domnul primar a spus că doreşte să preia paza cu condiţia să se mute contractul. Orice contract are clauze! Nu are puterea să-l dea afară (pe director – n.r.), că ar fi făcut-o de mult, dar este un şantaj. A spus că nu-i mai dă bani! Are alocaţi pentru liceu suma de 55.000 lei, atât consideră că trebuie alocaţi celor peste 1.000 de copii de la Băneasa. Ameninţarea aici este, că nu va mai primi nici acei bani. Îi taie finanţarea, total”, ne-a mai spus consilierul.

SDM Aquila Guard este licenţiată să presteze servicii de pază umană, transport valori, gardă de corp şi consultanţă. Potrivit ultimului bilanţ, depus în 2013, a avut 13 angajaţi, creanţe în valoare de 69.042 lei şi alte datorii în valoare de 120.030 lei. Cifra de afaceri netă a fost de 174.479 lei, cheltuielile totale fiind de 169.457 lei, bifând la finele anului un profit de 411 lei.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367