REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
13.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Aloe vera: moduri de întrebuințare pentru sănătate

Aloe vera: moduri de întrebuințare pentru sănătate

Replica API 8 iunie 2020 | 00:00 917

Aloe vera este o plantă cu multiple întrebuințări. De exemplu, în medicină tradițională indiană, aloe vera este folosită pentru constipație, afecțiunile dermatologice, infestări cu viermi paraziți și infecții, pe când în medicină chineză este recomandată în tratamentul infecțiilor fungice, scrie doc.ro.

Aloe vera are, deci, numeroase beneficii pentru sănătate, plantă având întrebuințări atât pentru uz intern, cât și pentru uz extern. Nu uită, însă, să ceri sfatul medicului tău dacă vrei să folosești aloe vera în calmarea unor simptome.

Aloe vera pentru uz intern

1. Aloe vera tratează constipația - O agenție din Germania care reglementează folosirea plantelor medicinale a aprobat folosirea plantei aloe vera pentru tratamentul constipației. Dozele cuprinse între 50 și 200 de miligrame de lichid (latex) de aloe vera sunt administrate fie sub formă de capsule, fie sub formă lichidă, zilnic, pe o perioada de până la 10 zile. Dacă vrei să tratezi constipația folosind remedii pe baza de aloe vera (care conțîn un lichid gălbui derivat din stratul interior al frunzelor de aloe), întreabă mai întâi medicul dacă ai voie să le iei.

2. Aloe vera ajută digestia - Datorită componentelor sale cu efecte laxative și antiinflamatoare, aloe vera are și acest beneficiu: ajută digestia. Sucul de aloe vera, spun specialiștii, ajută digestia, normalizează echilibrul acid/alcalin și nivelul pH-ului, încurajează bacteriile digestive și reglează tranzitul intestinal.

Un studiu publicat în 2013 a constatat că administrarea a 30 de mililitri de suc de aloe vera, de două ori pe zi, a scăzut nivelul de disconfort abdominal la 33 de pacienți cu sindromul de intestin iritabil. De asemenea, participanți au spus că și flatulență s-a redus. Chiar și așa, sunt necesare mai multe cercetări pe această temă.

3. Aloe vera stimulează sistemul imunitar - Enzimele prezente în aloe vera descompun proteinele pe care le mâncăm în aminoacizi și transformă enzimele în "combustibil" pentru fiecare celulă din corpul nostru, ceea ce le permite celulelor să funcționeze corespunzător. Bradichinaza din aloe vera stimulează sistemul imunitar și lupta contra infecțiilor. Un alt element important din aloe vera, zincul, face că această plantă să fie o sursă excelență pentru a combate deficiență / lipsa de zinc, deoarece este un lucru esențial pentru a menține bună funcționare a sistemului imunitar.

Aloe vera pentru uz extern

Studiile sugerează că plantă aloe vera este eficientă pentru a trata anumite afecțiuni sau pentru a calmă simptomele anumitor boli.

1. Aloe vera, un aliat în lupta contra acneei - Cercetările sugerează că aplicarea unui gel obținut din aloe vera, dimineață și seară, pe lângă medicamentele prescrise de medicul dermatolog pentru a trata acneea, ameliorează simptomele acneei cu până la 35%, atât la copii, cât și la adulți**.

2. Aloe vera pentru herpes genital - Există dovezi științifice care arată că aplicarea unei creme ce conține 0,5% extract de aloe vera, de trei ori pe zi, sporește rată de vindecare la bărbații cu herpes genital.

3. Aloe vera hidratează scalpul și părul - Aloe vera este un tratament natural extraordinar pentru părul uscat sau pentru a calmă mâncărimile de la nivelul scalpului. Plantă aloe vera are proprietăți ce hrănesc pielea, iar numeroasele vitamine și minerale care sunt prezente în frunzele acestea mențîn părul puternic și sănătos.

Datorită proprietăților antibacteriene și antifungice ale frunzelor de aloe vera, această plantă ajută și în caz de mătreață, iar enzimele din gelul de aloe vera pot să elimine celulele moarte de pe zona scalpului și pot încuraja regenerarea țesutului din jurul foliculilor de par.

4. Aloe vera oferă o bună protecție contra radiațiilor UV - Oamenii de știință din Coreea de Sud au vrut să determine dacă extractul de aloe ar putea avea un efect protector asupra fotoimbatranirii pielii (problema indusă de expunerea la radiațiile UVB ale soarelui).

Cu alte cuvinte, cercetătorii au vrut să determine dacă extractul de aloe vera ar putea proteja pielea împotriva efectelor dăunătoare ale soarelui - cele care ne îmbătrânesc pielea. Autorii studiului*** au concluzionat că rezultatele lor sugerează că extractul de aloe vera are potențialul de a proteja pielea împotriva daunelor produse de radiațiile UVB.

5. Gelul de aloe vera poate încetini îmbătrânirea pielii - În cadrul unui studiu realizat pe 30 de femei, cu vârste de peste 45 de ani, s-a dovedit că aplicarea topica a gelului de aloe vera crește producția de colagen și îmbunătățește elasticitatea pielii în decursul a 90 de zile

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614