REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
11.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Alpinistul Zsolt Torok, găsit mort în Munții Făgăraș, a fost înmormântat

Alpinistul Zsolt Torok, găsit mort în Munții Făgăraș, a fost înmormântat

Replica API 20 august 2019 | 00:00 168

Zsolt Torok

Alpinistul Zsolt Torok, care a fost găsit mort în Munții Făgăraș, a fost înmormântat, marți, la cimitirul Eternitatea din Arad, cu onoruri militare. La ceremonia funerară au participat sute de oameni, între care și ministrul de Interne, Mihai Fifor.

Ceremonia de înmormântare a alpinistului Zsolt Torok a avut loc marți, la Arad. Câteva sute de persoane, printre care rude, prieteni și persoane care l-au admirat, s-au adunat în fața Teatrului de Stat din Arad, unde sicriul cu trupul neînsuflețit al alpinistului a fost depus încă de duminică în holul central.

Sicriul cu trupul alpinistului a fost îmbrăcat cu un steag tricolor, Zsolt Torok având parte de o ceremonie de înmormântare cu onoruri militare, iar mai multe persoane s-au folosit de lanțuri folosite în alpinism pentru a face zgomot.

La ceremonia de înmormântare a alpinistului a participat și ministrul de Interne, Mihai Fifor, care a citit Ordinul național prin care președintele Klaus Iohannis l-a decorat post-mortem pe Zsolt Torok pentru contribuția adusă sportului românesc.

După slujba de înmormântare, oficiată la Teatrul de Stat din Arad, a urmat înhumarea la cimitirul Eternitatea din oraș, unde au fost trase salve de pușcă în momentul coborârii sicriului în mormânt.

Alpinistul Zsolt Török, a cărui dispariţie a fost anunţată sâmbătă dimineaţa la 112, a fost găsit mort în zona Vârfului Negoiu.

Dispariţia a fost anunţată de soţia lui, după ce acesta plecase de câteva zile singur pe munte, într-o zonă fără semnal, iar un grup de alpinişti i-ar fi găsit sâmbătă lucrurile într-un refugiu de pe munte.

Corpul alpinistului a fost coborât de salvamontişti pe jos de pe munte, în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică.

Sicriul cu trupul alpinistului a fost depus, duminică, în holul Teatrului de Stat din Arad.

În memoria alpinistului, Parcul Copiilor din Arad va purta numele lui Zsolt Torok, au anunțat reprezentanții Primăriei. De asemenea, marți, președintele Klaus Iohannis l-a decorat post-mortem pe Zsolt Torok, cu Ordinul Național "Pentru Merit" în grad de Cavaler, pentru contribuția semnificativă adusă sportului românesc.

stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dumnezeu sa-l ierte.
0
0
Pai cum isi lasa sotia acasa si el pleaca teleleu pe munte? Trebuia sa bifeze vreo Ildiko !
1
0
cata nesimtire, lipsa de respect, de bun simt- cum poti afirma o asa tampenie? Ne meritam soarta, cu astfel da canalii
3
2
Prea multa tevatura si mediatizqre cu acest ungur
3
8

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367